Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Chyby u programů v kabelovce Elsat
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 25, 26, 27  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 276
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: pá leden 23, 2009 12:33 pm    Předmět: Chyby u programů v kabelovce Elsat Citovat

1) Už (velmi) dlouhodobě - krátké výpadky zvuku u programů Viasat History a Explorer

2) nezdá se mě (někdy) formát obrazu u Public TV

3) to samé jako u bodu č. 2, u programu Markýza, i když tady se asi jedná jen(?) o loga - jsou nějaká šišatější(oproti dříve)...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kloucek



Založen: 1.9.2007
Příspěvky: 23
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá leden 23, 2009 6:36 pm    Předmět: Citovat

Myslím si, že jediné s čím je možná souhlasit, je bod 1. Toto se děje již velmi dlouho(výpadky zvuku), projevují se jen v kabelovce. Na satelitu je vše OK. Body 2 a 3 kabelovka neovlivní, protože pouze přenáší to, co přichází ze satelitu. Pokud píši o výpadcích zvuku,tak myslím kabelový rozvod v Č. Budějovicích.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 276
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: pá leden 23, 2009 7:28 pm    Předmět: Citovat

Mno, dovolím si částešně nesouhlasit. Kabelovka to může ovlivnit velice lehce - výstupem obrazového formátu u daného STB(pro daný program): např. namísto 4:3LB 4:3PS...

Každý STB pro přijímaný program ze satelitu a dále distribuovaný do sítě kabelové TV má možnost volby výstupu obrazového formátu. Pokud tato volba je nastavena nesprávně, může pak docházet k deformacím.

Netvrdím však, že je to tento případ, pouze se ptám, protože to opravdu pozoruji(bod č. 2 a 3).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 276
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: pá leden 23, 2009 10:16 pm    Předmět: Citovat

jo, ještě něco:

4) občas rušivé proužky u programu Z1. Může se však jednat o lokální rušení.

Všechny čtyři body popisuji v Elsat Č. Budějovice.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1425
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so leden 24, 2009 11:58 am    Předmět: Citovat

1. Občasné výpadky zvuku na programech Viasat přicházejí již v signálu z distribučního satelitu Sirius. Programy se odbavují z centra ve Švédsku v mnoha jazykových mutacích pro celou Evropu a Rusko, nejednou jsem registroval, že se u některého pořadu na některém programu Viasat běžela například i angličtina nebo ruština místo češtiny. Operátoři si nejspíš s tím moc hlavu nelámou, nebo to prostě všechno není možné uhlídat, jak správný zvukový doprovod, tak ty výpadky.
Každopádně my jako kabelovka Elsat nemáme žádnou možnost to nějak ovlivnit.

2. Program Public TV nedávno náhle a neočekávaně přešel na trvalé vysílání v amorfním formátu 16:9, starší pořady a regionální příspěvky natočené ve 4:3 do formátu 16:9 pillar boxuje. Při nastavení formátu na přijímači na 4:3 pak dochází k vertikálnímu oříznutí obrazu.
Proto byl (Č.B.) nebo bude (Písek, Vimperk) na přijímačích navolen formát 16:9, protože tyto přijímače bohužel neumožnují nastavení 4:3 LB.
Na wide televizorech je pak třeba zvolit formát "16:9, širokoúhlý, wide", podle označení výrobce. Na klasických televizorech se obraz zobrazí jako vertikálně natažený, proto je potřeba jej "zužovacím" tlačítkem na DO vrátit na správnou vertikální velikost s pruhy nahoře a dole.
Osobně tento krok stanice Public TV (přechod na trvalý formát 16:9) moc nechápu, vzhledem k vysokému procentu pořadů natočených ve 4:3, což bude asi stav i do budoucna.

3. Formát obrazu na Markíze je v pořádku, není ani deformovaný, ani oříznutý. Občas bývá deformované pouze logo, ale nikoliv vlastní obraz. To ovšem není deformované od nás, ale přímo od Markízy. Vzhledem k neustálým změnám formátu u různých pořadů se jejich technikům již zřejmě nechce se pořád s logem patlat , aby mělo správný tvar, protože na tom nezáleží, pokud je vlastní obraz jinak v pořádku.

Pro stani: Nikoliv. Je to sice zvláštní, ale rozhodně není pravidlem, že každý satelitní přijímač na výstupu umožňuje různé volby obrazového formátu. Správně by přijímače měly vždy nabízet minimálně volby 4:3 Fullscreen, 4:3 PanScan, 4:3 LetterBox, 16:9 Fullscreen a 16:9 PillarBox. Nicméně tomu tak není, některé přijímače, včetně profi a poloprofi zařízení, kupodivu nabízejí pouze volbu 4:3 a 16:9. A šmytec. A pak babo raď... Pokud to technicky lze, pak u programů převáděných do analogu, kde nelze přenášet povel WSS nebo ho stanice nevysílá, implicitně používáme nastavení 4:3 LB, s ohledem na kombinace televizorů s wide a klasickými obrazovkami u zákazníků. Ovšem jak jsem řekl, nelze to tak vždy.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 276
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: ne leden 25, 2009 6:08 pm    Předmět: Citovat

OK, druhou část odpovědí(částečně) beru. Nicméně to znamená, že u daného(ne všech) STB pro kabelovku lze(i špatně) zvolit výstupní formát obrazu.

K bodu č.1. Znamená to tedy, že se tím máme smířit("nemáme žádnou možnost to nějak ovlivnit")?... Sad
To se mi nějak nezdá. Předpokládám, že někomu za tyto dva programy platíte, takže nebylo by úplně od věci tomu prodejci (i opakovaně) důrazně sdělit, že toto je jaksi NENORMÁLNÍ (dlouhodobý!)stav... Toto je evidentně nepříjemná ZÁVADA kterou lze řešit, určitě se nejedná např. o zmiňované občasné "nedopatření" - chybu lidského faktoru, při puštění nesprávného jazykového doprovodu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1425
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 8:55 am    Předmět: Z Internetu Citovat

Slovenská komerční jednička TV Markíza nepřejde plně na 16:9 a bude i nadále vysílat některé pořady v obrazovém formátu 4:3. Problémy má s reklamními bloky, zahraničními filmy a seriály.

Miroslava Labašová, PR manažerka TV Markíza webu mediálne.sk potvrdila, že televize bude i nadále vysílat tituly ve 4:3. Každou akvizici, kterou chce vysílat ve widescreen formátu, musí zakoupit od distribuční společnosti a nemůže formát sama měnit.

Reklamy budou postupně přecházet na 16:9 a od dubna letošního roku je bude vysílat jen v 16:9. Vlastní tvorbu Markíza od ledna vyrábí v 16:9. V původním formátu zůstanou zbývající relace.

Markíza má zatím problém s deformací loga při vysílání ve 4:3 - roztáhne se na šířku. Problém je v technice a vše vyřeší modernizace vysílacího pracoviště. "Starý systém neumožňoval prepínanie loga synchrónne so zmenou vysielacieho formátu. Nové vysielacie pracovisko tento technický problém odstráni," dodává Labašová z Markízy.

Formát 16:9 využívá i Slovenská televize u programů Jednotka, Dvojka a Trojka při vlastní tvorbě a sportovních přenosech. TV JOJ formát 16:9 jen testuje.

_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1425
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 8:57 am    Předmět: Citovat

U programu Public TV byla provedena výměna satelitního přijímače za typ, který umožňuje nastavení výstupního obrazového formátu na 4:3 Letterbox, v němž bude program v analogové nabídce dále šířen.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 276
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: pá červen 19, 2009 6:54 pm    Předmět: Citovat

Z1 (oproti ostatním programům) jde nějak nyní potichu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1425
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so červen 20, 2009 6:18 pm    Předmět: Citovat

Ano, vytvořil se vakl na audio konektoru na vstupu modulátoru. Porucha již byla odstraněna.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
tommick



Založen: 14.1.2007
Příspěvky: 30
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 6:13 pm    Předmět: Nekvalitní zdroj signálu u TV Prima a dalších programů Citovat

Můžete prosím vysvětlit, v čem je problém, že např. TV Prima je vysílána s takovými rušivými elementy, které přeblikávají přes obraz, je to viditelné jak na LCD TV, tak i na analogu, kde to dříve nebylo, nejde to vyladit, proto píšu tento dotaz.

Dosti rušivé je to i na TV Nova, ale to pozoruji na LCD TV, tam běhá zrno odshora dolu, je to snad tím, že se přijímá analogový signál?

Odpovězte mi na to prosím ... díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1425
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2009 8:30 am    Předmět: Citovat

No to jaksi vysvětlit nemůžu, protože jak TV Prima, tak TV Nova je v naší síti v analogové nabídce vysílána čistě, bez nějakých pruhů, rušení či zrnění, a programy jsou denně kontrolovány. Takže to odhaduju na závadu v bytě nebo max. ve vchodě. Na místě je tedy kontrola kabeláže a následně případně objednání technika k proměření signálu v bytě.

Analogový signál se již nepřijímá. Jak Nova, tak Prima jsou nabírány z pozemních digitálních paketů z vysílače na Kleti a do analogové nabídky následně transmodulovány profesionální technologií.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kloucek



Založen: 1.9.2007
Příspěvky: 23
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2009 2:15 pm    Předmět: Rušení v programu Prima Citovat

Připojuji se k Tomickovi, s tím,že se opravdu v poslední době, kdy byly prohozeny programy Prima a infokanál, projevuje občasné, ale zato intenzivní rušení pravděpodobně od nějakých radiostanic. Někdy se to neprojeví třeba celé hodiny,ale někdy zase v krátkých intervalech. Je zřejmé, že volba kanálu kolem 154 MHz nebyla příliš vhodná.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1425
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2009 3:06 pm    Předmět: Citovat

Vysílačky mají přidělenou frekvenci 140 MHz, což odpovídá kanálu SE 6. Proto se tam taky občas objevovalo na různých místech na sídlištích občasné rušení od radioamatérů, hlavně při zaklíčování. A proto taky byly programy prohozeny, protože poslední dobou před změnou rušení od vysílaček už dosáhlo neúnosné míry. Naopak kanál SE 8 je čistokrevným televizním kanálem a jiné služby na této frekvenci nemají co dělat. A kdo se v uplynulých letech občas podíval na Infokanál, musel si všimnout, že se tam žádné rušení neobjevovalo, takže nevidím důvod, proč by se tam mělo najednou objevovat nyní, když je na tomto kanálu Prima.

Jak jsem už psal, jak na kontrolní TV v kanceláři, tak u mě doma, tak i u dalších kolegů na různých místech na sídlištích se žádné rušení na Primě ani na Nově neobjevuje, takže se v žádném případě nejedná o nějakou plošnou závadu v celé síti, nýbrž maximálně o nějaký místní problém - řešení viz výše.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kloucek



Založen: 1.9.2007
Příspěvky: 23
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2009 5:45 pm    Předmět: Citovat

Nicméně musím stále tvrdit, že se dříve se rušení Primy neobjevovalo(infokanál samozřejmě tak často nesleduji, takže případné rušení v něm jsem nepozoroval, ale v současnosti rušení radiostanicemi na Primě je neoddiskutovatelný fakt. Já se na vás nezlobím(mám i jiné možnosti příjmu) , ale chtěl jsem jen podpořit dřívejší příspěvek a potvrdit, že pisatel má pravdu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 25, 26, 27  Další
Strana 1 z 27

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com