|
Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Roy
|
Zaslal: pá září 09, 2011 10:43 am Předmět: Ugpgrade software v DVB-C STB KAON |
|
|
Dobrý den. Mám set top box Kaon K-3000HDCO PVR a samozřejmě jsem se potýkal s problémem mizení naladěných stanic. Zkoušel jsem tedy aktualizovat software dle Vámi zveřejného návodu, bohužel se mi to nedaří. Naladím frakvenci dle návodu, najedu na stanici AXN Czech a buď mi to ani neotevře tabulku s informací o novém software a možnosti upgrade a pokud ano a spustím upgrade, tak se nic nestane - software se nestáhne. Pořád mi to ukazuje ten původní software a naladěné stanice tedy dále mizí. Zkoušel jsem set top box uvést i do továrního nastavení, ale nic nepomáhá. Tak nevím, jestli to nedělám ve špatném pořadí nebo co. Mohl by mi prosím někdo poradit? Předem děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1446 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: út září 13, 2011 2:09 pm Předmět: |
|
|
HD PVR STB s HDD Kaon se prozatím neupgradují dálkově po síti, nýbrž pouze pomocí USB přímo na zařízení.
Vznesu dotaz na dodavatele boxů, jestli je již k dispozici nová verze firmware pro tento box, potažmo i pro HD a SD verze STB. Pokud bude nová verze firmware k dispozici, zašlu vám ji e-mailem v příloze. Aktualizační soubor si nahrajete na USB flashku a pomocí navigace v menu provedete upgrade. Po provedení upgrade dodavatel vždy doporučuje provést factory reset (návrat do továrního nastavení) a posléze naladit celou digitální nabídku znovu, a to pomocí funkce Automatické ladění (hledání).
Protože komunikace s ober technikem dodavatele, který se specializuje na STB, je poněkud komplikovaná a odezva pomalejší, prosím o trpělivost. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: čt září 15, 2011 8:41 am Předmět: |
|
|
Takže podle informace od šéftechnika přes STB z Lica s.r.o. v tuto chvíli jsou k dispozici tyto poslední verze firmwaru:
SD zapper - 01.01.25
HD zapper - 13.05.06
HD PVR - 11.10.00.04
Z toho vyplývá, že pro HD a HD PVR (S HDD) boxy nejsou zatím k dispozici novější verze firmware oproti těm, co již máme a používáme.
Zkontrolujte si tedy ve svém boxu, jestli tam máte verzi fw 11.10.00.04 - domnívám se, že ano. Pokud náhodou ne, pošlu vám ji e-mailem v příloze.
Ještě bych zdůraznil věc, kterou nám již před časem sdělil šéftechnik dodavatele a o níž jsem se již zmiňoval - je důležité dodržovat rozdělení podle způsobu ladění boxů podle kabelového operátora, resp. podle toho, jak má koncipovanou svou kabelovou síť a jestli používá jednu nebo více NIT tabulek. Dám sem pro informaci část e-mailu od dodavatele STB, která tuto věc objasňuje. Protože spol. Elsat má ve své kabelové síti použito více NIT tabulek, měly by být STB v naší síti na naši digitální nabídku laděny vždy důsledně Automatickým laděním a pokud možno před jejím spuštěním ještě uvést box do továrního nastavení (factory reset), aby se minimalizovala možnost, že box bude zmaten a následně při aktualizaci smaže některé programy:
Jelikož jsme při řešení náhodné odebírání kanálů neměli moc času, tak jsme museli provést jedno poměrně radikální rozhodnutí...
Jestliže STB bude laděn přes:
Startovací frekvenci
- poté STB bude ladit podle předem definovaných frekvencí, tzv. startovacích frekvencí;
- platí pro operátory, kteří mají pouze jednu NIT ve streamu;
- na změny v NIT tabulce STB zareaguje až po restartu STB
Manuální ladění
- tato volba slouží pro STB, které jsou na síti u operátorů, kteří mají
jednu NIT ve streamu, ale jejich frekvence není obsažena v tzv. startovací frekvenci;
- STB může ladit podle NIT nebo se režim sítě může vypnout a STB naladí
pouze jednu konkrétní frekvenci;
Automatické ladění - ELSAT s.r.o.
- tato volba je určena pro operátory, kteří mají dvě a více NIT tabulek ve
streamu;
- na změny v NIT tabulce STB nereaguje, jestliže jsou přidány nové programy, tak je nutné STB znovu přeladit (buď přeladit nebo dát do továrního nastavení a přeladit)
- STB bude reagovat na novou verzi SW, i když ignoruje NIT tabulku.
Ohledně editace seznamu kanálů, tak nevylučuji, že do budoucna budou opět funkční funkce přejmenování a smazání kanálu. Jediné co teď lze s programy provádět, je posunout program na jinou pozici. Jestli funkce budou aktivní, tak jedině opět přes favoritní skupiny. Pro porovnání s televizory, tak například Panasonic a Samsung umožní editaci přes Oblíbené kanály - je to obdoba jako u Kaonu. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Roy
|
Zaslal: čt září 15, 2011 8:40 pm Předmět: |
|
|
Mockrát děkuji za snahu při řešení mého problému. Bohužel určitě mám v set top boxu starší verzi firmwaru. Teď nevím přesně jakou, neboť kvůli neustálému mizení naladěných stanic jsem set top box dočasně odstavil, ale určitě to není verze 11.10.00.04. Takže pokud bych mohl poprosit o zaslání aktuální verze firmwaru e-mailem, tak by to bylo skvělé. Předem děkuji za ochotu a za zaslání. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: pá září 16, 2011 8:20 am Předmět: |
|
|
Okay, aktualizační soubor pro ugrade tohoto STB uvedené verze vám zašlu e-mailem v příloze. Nahrajte si ho na USB flashku, přímo do kořenu, zasuňte ji do USB vstupu na STB a v menu dle instrukcí proveďte upgrade FW. Po provedení upgrade určitě proveďte reset do továrního nastavení (factory reset) a poté proveďte Automatické naladění všech stanic, od 130000 do 426000, resp. 594000 (pokud chcete přijímat i testovací paket na K 37). Zadejte Symbolrate 6900 a Konst Auto.
Pro STB Kaon SD je již k dispozici nová verze FW č. 25, kterou nechám příští týden do aktualizačního DVB-C streamu na kanálu SE 30 - 378 MHz, aby bylo možné tyto boxy dálkově po síti upgradovat. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|