Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Změny v digitální nabídce DVB-C

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út prosinec 02, 2008 10:35 am    Předmět: Změny v digitální nabídce DVB-C Citovat

Chtěl bych upozornit na jednu dost zásadní věc, která se nyní zvláště týká uživatelů Set Top Boxů, kteří si již provedli dálkovou aktualizace firmware v STB nebo se k tomu chystají. Výhledově se však bude dotýkat všech uživatelů STB na digitální nabídce ve všech našich kabelových rozvodech:

Jedná se o to, že pozemní digitální paket ČT, který je v rozvodu Č. Budějovice, Písek a nově Vimperk dosud šířen na tv kanálu SE 32 (394,0 MHz) se Symbolrate 6875, byl v těchto rozvodech zdublován (zdvojen) a je šířen zároveň i na tv kanálu SE 23 (322,0 MHz), ovšem tentokrát se Symbolrate 6900! V dalších rozvodech (letos ještě Týn, Kaplice, Č. Krumlov a v příštím roce T. Sviny) bude paket ČT šířen rovnou od začátku na tv kanálu SE 23 se Symbolrate 6900.
V Č.B., Písku a Vimperku bude souběh probíhat určitou dobu, minimálně do začátku roku 2009, následně bude paket ČT na kanálu SE 32 vypnut a bude pokračovat pouze na kanálu SE 23 se Symbolrate 6900.

Důvod pro tuto změnu je v zásadě dvojí:
1. Do budoucna bychom chtěli zajistit, aby při Automatickém naladění STB se programy ukládaly do předvoleb od č. 1 právě od programů ČT, což bude tímto přesunem zajištěno.
2. Druhým důvodem je to, že v souvislosti s připravovanou plošnou aktualizací firmware v Set Top Boxech (zatím dostupná v rozvodech Č.B., Písek a Vimperk, je připravována na počátek roku 2009) zároveň připravujeme i změnu a přechod na Symbolrate 6900.
Důvodem pro přechod na Symbolrate 6900 je fakt, že software pro STB Handan je primárně od výrobce koncipován pro potřeby společnosti UPC, která je také zdaleka jejich největším odběratelem v ČR. A spol. UPC používá pro své digitální pakety Symbolrate 6900, což pro naše zákazníky při užití Symbolrate 6875 přináší určité problémy a komplikace. Jak si již možná povšimli někteří uživatelé STB, kteří již provedli dálkovou aktualizaci firmware, v tomto novém sw je v položce Automatického ladění v Menu defaultně nastavena hodnota Symbolrate 6900, a při Aut. ladění je tedy nutno pokaždé ručně do další řádky přidat i hodnotu 6875, což je dost pracné a uživatelé na to zapomínají. Box pak naladí pouze jeden paket. Navíc Box si tuto změnu (hodnotu) nepamatuje a při dalším ladění je nutno ji znovu ručně zadat! Všechny tyto potíže odstraní právě hromadný přechod na Symbolrate 6900, který zároveň i trochu zvýší kapacitu přenášených digitálních paketů.

Pokud tedy nyní zákazník ladí STB pomocí položky Automatického ladění v Menu, je nutno zadat tyto parametry:
Frekvence od: 322 MHz
Frekvence do: 418 MHz
Symbolrate 1: 6900
Symbolrate 2: 6875
Symbolrate 3: 6111 nebo 0
Modulace: 64 QAM Zapnuto, ostatní Vypnuto

Při této konfiguraci je zajištěno, že STB naladí všechny dostupné digitální pakety. Po přechodu pouze na Symborate 6900 bude postačovat, aby tato hodnota byla zadána v položce Symbolrate 1.
Před použitím Automatického ladění doporučuji všechny dříve naladěné pakety/programy smazat pomocí položky Editovat - Smazat všechny kanály.
Pokud by uživatel ladil pouze jeden konkrétní paket pomocí Manuálního ladění, je nutno do příslušných položek zadat správné parametry pro konkrétní paket, aby se tento úspěšně naladil.

O hromadném přechodu na Symbolrate 6900 ve všech našich rozvodech budeme naše zákazníky včas informovat obvyklým způsobem, termín odhadujeme přibližně v lednu - únoru 2009. Po tomto přechodu bude nutné na všech Set Top Boxech a televizorech s DVB-C tunery jednorázově provést smazání dříve naladěných paketů a provést jejich nové naladění. Jsme si vědomi, že to bude pro zákazníky určitá komplikace, ale nejedná se zase o takový problém a tato změna přinese zákazníkům naopak další efektivní výhody a zjednodušení do budoucna.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 8:02 pm    Předmět: Změna Symbolrate u kabelových digitálních paketů DVB-C Citovat

Upozorňujeme naše účastníky v Č. Budějovicích, přijímající kabelovou digitální nabídku pomocí Set Top Boxu nebo televizoru s tunerem DVB-C, že dnes byla uskutečněna dopředu avizovaná změna - sjednocení symbolové rychlosti (Symbolrate) u všech námi šířených digitálních paketů. Všechny digitální pakety v digitální nabídce Elsat používají nyní jednotnou Symbolrate 6900, místo dřívější hodnoty 6875.
Tato změna byla uskutečněna z technických důvodů a provést ji bylo nezbytně nutné.
Vzhledem k tomu, že některé pakety, dříve naladěné na Set Top Boxech, budou nyní nefunkční, doporučujeme pomocí položky v Menu - Editovat - Smazat všechny kanály a následně v Menu - Instalace - Automatické vyhledávání všechny pakety znovu naladit. Je potřeba nastavit rozsah frekvencí Od 322 MHz Do 418 MHz, Symbolrate 6900 a Spustit ladění. Programy v paketech se automaticky načtou do paměti.

Zítra (st 11. 2.) bude tato změna Symbolrate provedena v digitální nabídce v Týně, následně příští týden v pondělí (16. 2.) v Písku a Vimperku, a v dalších dnech v Č. Krumlově, Kaplici a T. Svinech.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com