Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Český pozemní DVB-T multiplex č. 2

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2009 2:38 pm    Předmět: Český pozemní DVB-T multiplex č. 2 Citovat

Připomínka informace z Inforservisu Elsat:

Upozorňujeme naše účastníky v Č. Budějovicích, Týně nad Vltavou a Písku, že s vynaložením značného úsilí se nám úspěšně podařilo vyřešit technické obtíže dálkového příjmu signálu ze vzdálených televizních vysílačů Votice a Krašov a v těchto třech městech zajistit pro naše účastníky příjem českého pozemního DVB-T multiplexu č. 2, který ještě v Jihočeském kraji vůbec nevysílá a zahájí vysílání až na podzim tohoto roku.
Pozemní DVB-T mux č. 2 byl zařazen do digitální nabídky Elsat a obsahuje tyto televizní programy:

1. NOVA TV
2. NOVA Cinema
3. PRIMA TV
4. PRIMA Cool
5. TV Barrandov


Naši účastníci v Č. Budějovicích, Týně nad Vltavou a v Písku, přijímající naši digitální nabídku pomocí kabelových Set Top Boxů nebo televizorů s kabelovým DVB-C tunerem mají tedy nyní možnost takřka s půlročním předstihem již sledovat výše uvedené programy v digitální podobě v rámci naší digitální nabídky Elsat. Nové programy byly zařazeny do digitální nabídky prozatím na tyto televizní kanály:

- České Budějovice - SE 23 (322,00 MHz) - paket A - digitální programy z DVB-T multiplexu č. 1 (programy ČT) a č. 2 (programy Nova, Prima aj.) byly sloučeny do jednoho společného kabelového paketu A.
- Týn nad Vltavou - SE 32 (394,00 MHz) - paket D - DVB-T mux č. 2 byl převeden do kabelového formátu DVB-C.
- Písek - SE 32 (394,00 MHz) - paket F - dtto

Jedná se dočasné umístění těchto nových programů do digitální nabídky. Po spuštění pozemních DVB-T multiplexů 2 a 3 z jihočeského vysílače Kleť na podzim tohoto roku budou programy z obou těchto muxů sloučeny do jednoho kabelového paketu, který bude ve všech našich kabelových rozvodech šířen na tv kanálu SE 4 (130,00 MHz). Naši účastníci budou včas informováni.

Zároveň upozorňujeme naše účastníky v Č. Budějovicích, Týně a Písku, kteří budou tyto nově zařazené české programy sledovat v digitální podobě, že z výše uvedených důvodů (dálkový příjem z velké vzdálenosti) je přijímaný signál značně slabý, bez signálové rezervy v případě zhoršení příjmových podmínek, proto může občas například při zhoršení počasí (prudký déšť atp.) docházet ke krátkodobým výpadkům signálu, rozpadu obrazu a kostičkování. A to zvláště v Písku, kde je přijímaný signál nejslabší. Přesto se však domníváme, že tento dočasný dálkový příjem programů, které jinak doposud nejsou v našem kraji pozemním příjmem dostupné, bude pro naše zákazníky přínosem a budou moci sledovat programy Nova, Prima a další přímo v digitální podobě se značným předstihem.

V ostatních našich rozvodech není vzhledem k jejich zeměpisné poloze tento dálkový příjem možný, protože signál do těchto měst již nedosáhne. Proto ve všech ostatních městech budou programy z pozemních DVB-T muxů 2 a 3 zařazeny do digitální nabídky Elsat ihned jakmile budou spuštěny v našem kraji z vysílače Kleť.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2009 9:33 am    Předmět: Citovat

Upozorňujeme naše účastníky ve Vimperku, že se nám úspěšně podařilo pomocí dálkového příjmu signálu ze vzdáleného televizního vysílače Lichtenberg u Lince zajistit pro naše účastníky příjem rakouského pozemního DVB-T multiplexu A rakouské televize ORF.
Tento pozemní DVB-T multiplex byl zkušebně zařazen do digitální nabídky Elsat a obsahuje tyto televizní programy:

1. ORF 1
2. ORF 2 O
3. ORF 2 N
4. ATV+

Nový digitální paket s těmito programy byl zařazen do digitální nabídky ve Vimperku na televizní kanál SE 34 (410,00 MHz), modulace QAM 64, symbolrate 6900.

Zároveň upozorňujeme naše účastníky ve Vimperku, kteří budou tento nově zařazený rakouský paket sledovat v digitální podobě, že z výše uvedených důvodů (dálkový příjem z velké vzdálenosti) je přijímaný signál značně slabý, bez signálové rezervy v případě zhoršení příjmových podmínek, proto může občas například při zhoršení počasí (prudký déšť atp.) docházet ke krátkodobým výpadkům signálu, rozpadu obrazu a kostičkování. Přesto se však domníváme, že tento dálkový příjem rakouských programů, které jinak nejsou ve Vimperku v podstatě nijak dostupné, bude pro naše zákazníky zajímavý a bude jim přínosem.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com