Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Výpadek digitálních programů
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2009 4:32 pm    Předmět: Výpadek digitálních programů Citovat

Dobrý den. Mám jeden dotaz. Teď jsem se chtěl jít dívat na stanici Joj Plus, ale bohužel na mě čekala jen černá obrazovka bez signálu. Taktéž mi v digitálním vysílání nefunguje ani stanice Joj a stanice Z1. A tak se chci zeptat, co se děje, že tyto stanice momentálně nefungují. Prosím o co nejrychlejší nápravu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2009 5:39 pm    Předmět: Citovat

Předesílám rovnou, že stanice JOJ ani JOJ Plus nejsou a dosud ani nikdy nebyly oficiální součástí naší digitální nabídky. Jednalo se pouze o dlouhodobější test v rámci digitálního paketu s programem NOVA HD, který naopak oficiální součástí nabídky JE a proto tento program je prioritní. Bohužel dnes došlo na satelitu Astra k avizovanému přesunu programu NOVA HD na nový transpondér společnosti Skylink, který již programy JOJ neobsahuje! Test byl tedy tímto přesunem ukončen, o dalším případném šíření programů JOJ v naší digitální nabídce zatím nejsem vedením společnosti informován.
Tato záležitost se týká všech našich rozvodů, v nichž je šířen program NOVA HD, přeladění na nový transpondér bude provedeno v průběhu čtvrtka a pátku.
Další digitální neoficiální test bude pravděpodobně probíhat na záložní kazetě na tv kanálu SE 32, a to již pouze v rozvodu Č. Budějovice.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2009 5:54 pm    Předmět: Citovat

Ach jo, to si snad děláte srandu. My máme na Joj Plus rozkoukaný seriál, na který koukáme už 11 týdnů a za týden měl být poslední díl, tohle je pro mě dost velký šok. Jestli mě někdy Elsat zklamal, tak to je právě dnes, tohle budu opravdu těžko rozdýchávat, Joj Plus je jedna ze stanic, na kterou koukáme nejčastěji, a najednou ze dne na den je pryč. A jak se zmiňujete o tom digitálním neoficiálním testu, znamená to, že by se mohla v nejbližší době vrátit stanice Joj Plus neoficiálně do digitální nabídky v Českých Budějovicích?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2009 7:14 pm    Předmět: Citovat

A navíc nechápu, jak můžete dávat přednost stanici Nova HD. Za prvé, TV Nova vysílá samé kraviny, já osobně tam nekoukám na jediný pořad (ale chápu, že to je věcí názoru a vkusu, rozhodně už ale Nova není stanicí, kterou by sledovaly miliony lidí, jako tomu bylo kdysi). A za druhé, TV Nova už je v analogové nabídce a je i v digitální nabídce, takže Novu máte v nabídce dvakrát a Nova HD je vlastně třetí. Takže jeden a ten samý kanál máte v nabídce třikrát. Tomu opravdu nerozumím, proč dáváte přednost kanálu Nova HD před Joj Plus. Bez Joj Plus máte v nabídce pouze dva slovenské kanály, což je docela malý počet, oproti tomu máte v nabídce třikrát Novu. To je docela smutný kontrast. Já osobně tohle nechápu a asi nepochopím. Na internetu (např. na webovkách digizone.cz) je Joj Plus velice chválena mnoha diváky, jak kvalitní program má a kam se na ní hrabe Nova. Je smutné, že dáváte přednost Nově před kvalitou. V tomhle mě opravdu Elsat zklamal. A i když jste od začátku dávali najevo, že Joj Plus jen testujete, tak jsem předpokládal, že to bude stejné jako s Fashion TV, která taky byla (a možná stále ještě je) jen testovacím programem a už ji máte v nabídce pěkných pár let. Takže se pak nemůžete divit, že když se řekne testovací stanice, tak si vybavím Fashion TV, což ve mně vyvolává předpoklad, že nikdy nezmizí ani Joj Plus. Nechci se tu však hádat, a tak jen prosím, aby se stanice Joj Plus co nejdříve opět objevila ve vaší nabídce, protože dlouho to bez ní určitě nevydržím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
plhon



Založen: 8.5.2007
Příspěvky: 57
Bydliště: Philippines

PříspěvekZaslal: čt květen 14, 2009 8:56 pm    Předmět: Citovat

Příkláním se k freddymu. Jojky mi rovněž výrazně chybí. Dokonce mám pocit, že i sám taipan v jednom svém článku uváděl, že on sám považuje za nejzajímavější stanice AXN a právě JOJ. Moc bych ocenil návrat JOJek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 3:08 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za vrácení stanic Joj a Joj Plus do digitálního vysílání, velice příjemně mě to překvapilo, už jsem to opravdu nečekal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 5:28 pm    Předmět: freddy Citovat

Víte, nezlobte se, ale víceméně takříkajíc pláčete na špatném hrobě. V několika bodech vám vysvětlím proč:

1. Jak už jsem vícekrát zdůrazňoval, pracuji v naší firmě jako technik se specializací na hlavní přijímací stanice a spouštím programy a instaluji technologii na základě rozhodnutí, pokynů a nařízení vedení společnosti, které je také jako jediné kompetentní k rozhodování o zařazení nových programů, o změnách, k uzavírání smluv na programy a samozřejmě hlavně o uvolnění investičních prostředků na nové technologie. Ve své pozici mám sice určitý prostor k vlastní iniciativě, ale není příliš veliký a samozřejmě má své meze, dané také tím, jakou technologii mám k dispozici.
Co se mě osobně týče, kdyby to bylo v mé moci, rád bych našim účastníkům zprostředkoval třeba všechny TV programy, které existují. Ale to v mé moci bohužel není a musím vycházet z reálných možností a příkazů vedení.

2. Pokud je nějaký program nebo programy od začátku prezentován jako test, jako zkušební a dočasný, pak to skutečně znamená, že je opravdu jen programem testovacím (testovaným) a kdykoliv může být vypnut, nahrazen něčím jiným atp. Proto také tyto programy důsledně nejsou zveřejňovány v našich oficiálních přehledech nabídek a nelze je tedy nějak nárokovat, reklamovat atd. Teprve po zařazení do oficiálního přehledu nabídky se ten který program stává její plnohodnotnou součástí.

3. Nová sofistikovaná, velmi drahá technologie, která byla dosud použita mj. na programy JOJ a JOJ Plus, byla od začátku zakoupena se záměrem pomocí ní šířit především program NOVA HD, za účelem sledování technologického pokroku a zahájení šíření některých programů ve vysokém rozlišení v kabelovém rozvodu. Shodou příznivých okolností tehdejšího uspořádání programů na příslušném satelitním transpondéru společně s Novou HD se objevila možnost zároveň v rozvodu otestovat i další programy, na satelitu kódované i volně šířené (JOJky, Z1 aj.), otestovat možnosti nové technologie, vyzkoušet spolehlivost multidecryption, karet a dekodéru atp. Jednalo se tedy o test v pravém slova smyslu.

4. Nyní však bohužel došlo k avizované změně – přesunu programu NOVA HD na jiný satelitní transpondér, který již zmíněné SD programy neobsahuje. Technologie tedy musela být přeladěna a test SD programů byl v této podobě ukončen. Znovu opakuji, že použitá technologie od začátku byla a je určena především pro program NOVA HD, který je prioritní.
Můžeme polemizovat o kvalitě nebo nekvalitě obsahu programu TV NOVA, ale faktem je, že NOVA je v Česku nejsledovanějším TV programem, je o něj největší zájem, a to jak v analogové podobě, tak v SD podobě digitální, kde jsme našim „digitálním“ zákazníkům v předstihu s vynaložením značného úsilí vyšli vstříc, tak i v podobě signálu ve vysokém rozlišení NOVA HD.
Že satelitní provozovatel bohužel nyní provedl tento přesun mezi transpondéry je samozřejmě poměrně nepříjemné, ale za to můžete poděkovat jemu, nikoliv nám.
Osobně s obsahem programu TV NOVA problém nemám, naopak musím říct, že mě velmi zklamala stanice JOJ Plus, kde se objevují nikoliv jen ohavné totalitní a normalizační pořady, ale i vyloženě odporné bolševické zrůdnosti typu „skvostů“ jako je Muž na radnici, Okres na severu a podobné, kterážto zvěrstva snad neběžela v porevolučním Česku zatím nikde, i když kdo ví, v této zemi se 20 let po revoluci lze bohužel nadít úplně čehokoliv…

5. Co se týče programu Fashion TV, asi jste si popletl dvě různé věci – zde se nejednalo o testování tohoto konkrétního programu, nýbrž o testovací tv kanál SE 20, který z tohoto důvodu nebyl uváděn v nabídkách a sloužil právě ke zmíněnému testování různých programů, aktivacím karet a podobným věcem. Program Fashion TV na něm byl šířen v mezidobí, kdy žádné testy neprobíhaly, prostě proto, že se jedná o poměrně zajímavý (vizuálně) program a byl k dispozici. V současné době již kanál SE 20 pro účely testů nevyužíváme, tyto probíhají jiným způsobem, proto byl kanál zařazen oficiálně do nabídky, včetně programu FTV CZ.
Přesto však i nadále potřebujeme provádět různé neveřejné testy především ohledně digitálně šířených programů, ne všechno lze nasimulovat v laboratoři. A právě k tomu mj. slouží testy typu předchozích SD programů v digitálním paketu s NOVA HD.

6. Chtěl bych znovu zdůraznit jednu zásadní věc – vzhledem k cenám potřebné technologie je tvorba kabelové digitální nabídky jak technicky mnohem náročnější, tak především nesrovnatelně finančně náročnější než nabídka analogová (z pozemních vysílačů i ze satelitu, přímo i transmodulací). A to v případě jak přímých převodů celých DVB paketů, zvláště pokud se zároveň provádí i decryption – zde jsme zhruba o řád výš, tak především v případě tvorby a skládání vlastních nových kabelových paketů, kde jsme finančn výše spíše až o 2 řády! Tudíž z toho vyplývá, že pokud dojde k nějaké nepříznivé změně (jako např. v tomto případě satelitní separace NOVA HD od JOJek a dalších SD programů), není to bohužel tak, že si další drahou technologii jen tak vycucnu z prstu a obratem pustím jakékoliv programy, které mě zrovna napadnou. To bohužel opravdu nelze.

7. V současné době pokračuje v Č.B. omezený test programů z původního tranpondéru v jiném paketu na tv kanálu SE 32. S tím, že test nyní probíhá na záložní technologii a v příštím týdnu se pravděpodobně rozšíří ještě o další cizojazyčné programy, kdy se budou testovat hraniční možnosti multidecryption a další technické věci. Zásadně ovšem znovu zdůrazňuji, že se jedná pouze o neoficiální neveřejné testy, nehledě na to, že jak bylo řečeno, probíhající na záložní technologii, která může být potřebná jinde, takže test může být kdykoliv ukončen! Programy je tedy sice možno neoficiálně sledovat, nicméně pokud budou náhle odpojeny, nemá smyslu teatrálně psát cosi o zklamání a podobných věcech, protože se tím ničeho nedosáhne. Až vedení společnosti rozhodne o dalším rozšíření nabídek a zařazení nových programů, bude toto realizováni a naši účastníci budou informování obvyklými oficiálními cestami.

Rozepsal jsem se na toto téma poněkud obšírněji, protože to je záležitost, která se v budoucnu může kdykoliv znovu objevit a opakovat. Tvorba nabídek, především digitální, je dynamický proces, který závisí na mnoha faktorech, včetně výše zmíněných, a rád bych tedy tímto předešel dalším případným budoucím nedorozuměním. Takže děkuji tímto za pochopení.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 5:29 pm    Předmět: Citovat

plhon napsal:
Příkláním se k freddymu. Jojky mi rovněž výrazně chybí. Dokonce mám pocit, že i sám taipan v jednom svém článku uváděl, že on sám považuje za nejzajímavější stanice AXN a právě JOJ. Moc bych ocenil návrat JOJek.


Ano, já osobně preferuji a momentálně nejvíce sleduji programy AXN a TV JOJ. A to z toho důvodu, že já i má družka rádi a hodně sledujeme americké filmy a seriály. A jak stanice AXN, tak i TV JOJ a také Markíza jsou zvláště v seriálech často o celou řadu nebo někdy dokonce i o dvě řady vpředu proti českých televizním stanicím. Osobně nejsem příznivcem stahování dílů z Internetu, vyhovuje mi televizní „tempo“, proto hodně využívám tyto stanice. Předesílám ovšem, že je sleduju hlavně v analogové podobě, jednak proto, že si pro novou plochou televizi jdu až příští týden a zadruhé prostě proto, že jsem lenivý zapínat kabelový STB či satelit a programy na přímých analogových kanálech v předvolbách jsou nejpohodlnější.
A mimochodem, mé osobní televizní a programové preference často ani nemusí vůbec korespondovat s rozhodováním vedení společnosti o šíření a zařazování těch či oněch programů do nabídek, nehledě na to, že v těchto věcech se silně uplatňuje i mnoho dalších faktorů, které významně ovlivňují, co se šířit bude a kdy. Já to ovlivnit opravdu nemůžu a upřímně řečeno, ani nechci.
-------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka pod čarou – k těm americkým filmům a seriálům – vždycky mě pobaví a dojme k slzám (obrazně řečeno), když vždycky někde slyším nebo čtu takové ty různé prudce intelektuální rozumy o „amerických krvácích, střílení, zabíjení“ atp. Protože to je úplná blbost. Tyhle věci lidi sledují, hodně, prostě proto, že je sledovat chtějí a protože se tím odreagují od svých běžných starostí všedního dne. Určitě víc než u nějakých kritiky vynášených „umělecky hodnotných“ nesmyslů, kde člověk neví, co tím vlastně chtěl básník říci. To jen tak na okraj, když už jsem v tom psaní…
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
plhon



Založen: 8.5.2007
Příspěvky: 57
Bydliště: Philippines

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 5:44 pm    Předmět: Citovat

Díky za informace, s poznámkou pod čarou naprosto souhlasím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 8:36 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za podrobné vysvětlení. Samozřejmě je mi jasné, že Vy sám o zařazování stanic nerozhodujete. Proto už jsem se obrátil s dotazem na zařazení stanice Joj Plus do stálé nabídky na pana ředitele Bártu, zatím se mi však odpovědi nedostalo. Ale upřímně musím říci, že mě vůbec netěší, že hrozí situace, že na stanici Joj Plus rozkoukám nějaký seriál a vy můžete tuto stanici kdykoliv vyřadit z testování a já ten seriál nebudu mít možnost dokoukat. Toho se prostě děsím. A samozřejmě máte pravdu, že spekulovat nad kvalitou jednotlivých stanic nikam nevede. Ale můžu vám říci, že mé mamce udělalo ohromnou radost, když mohla po mnoha letech vidět seriál Muž na radnici, který je celoplošnými i satelitními českými TV stanicemi už velice dlouho ignorován. A mé babičce zase udělalo radost uvedení telenovely Esmeralda, která se na českých TV stanicích vysílala naposledy někdy koncem 90. let. Ale jak už jsem psal, je to otázka vkusu. Každopádně jsem rád, že jste se rozhodli i nadále stanici Joj Plus testovat. A když jí příště opět nebudu moci naladit, tak už budu vědět, v čem je problém. Děkuji tedy za rozsáhlou odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so květen 16, 2009 9:28 am    Předmět: Citovat

Víte, nic ve zlém, ale jsem velmi rád tomu, že tyto bolševické normalizační propagační zrůdnosti jsou našimi českými celoplošnými stanicemi (zatím) ignorovány. Pokud by v hlavním vysílacím čase měla v televizi opět běžet dílka oslavující Gottwalda a čestné komunistické tajemníky a v rudé vládě by měli sedět paroubek s falmerem, asi by už byl pomalu čas začít znovu uvažovat o opuštění této země a přesunu někam jinam...

Pan Bárta má tento týden za sebou dlouhá a náročná jednání, takže případnou odpověď čekejte spíše až příští týden.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bruno



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2009 8:52 pm    Předmět: hd tv Citovat

Zdravím,
nechci se tu pouštět do dlouhosáhlých diskuzí o smysluplnosti některých tv stanic,ale nám dva týdny lcd s dvb-c mpeg4 tunerem a když jsem tu mašinu naladil,kydnul jsem prdelí o zem z toho obrazu nova hd a nova sport hd,ale bohužel po týdnu nejdou.
Tak mě to mrzí,i když je to zatím "jenom" nova,alespoÅ„ něco s pořádným obrazem,když nepočítám demo kanál.
A už k věci:někde jsem tu četl,že se nova hd stěhuje někam a že to bude přeladěno běhěm čtvrtka a pátka,tak každej den po háku ladim jak vořežprut a nic,tak nevím jesli se to zkomplikovalo,nebo je "závada na mém přijímači".
Díky za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 7:27 am    Předmět: Citovat

Ještě jednou to tu zopakuju, už asi po X-té: program NOVA HD normálně funguje a je pořád na svém místě. Eurosport HD a Nova sport HD byly v provozu v nekódované podobě pouze v rámci časově omezeného testu!
Tento test už skončil a programy zatím nejsou součástí naší nabídky! Stále probíhají jednání s provozovateli těchto programů o podmínkách ohledně uzavření smlouvy a poskytnutí licence k šíření v KT. Až bude dosaženo dohody a smlouva podepsána, budou programy do nabídky oficiálně zařazeny, ale s největší pravděpodobností v kódované podobě a jako zvlášť placené programy, protože takové zatím jsou dle mých informací požadavky jejich provozovatelů.

Až budou programy do naší nabídky zařazeny, budou účastníci informováni obvyklými cestami (Infoservis, Infokanál, toto fórum, letáky s nabídkou).
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bruno



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 12:05 am    Předmět: hd tv Citovat

Díky za odpověď,
po Vašem ujištění,že nova hd funguje,jsem vyměnil pár koaxiálů a podařilo se telce naladit i tu novu hd.
Ohledně těch ostatních hd programů je mi to jasné ze zdejších článků.
Jen mi nejde do hlavy,že před výměnou kabelů to našlo všechny dig.programy mimo té jediné novy hd.
Stejně to nechám dneska zkontrolovat technikama od Vás,protože orf paket mi pořád dokola vynechává:plný signál-žádný signál.S astrou hd a anixe hd je to podobný,ale "jenom" asi pětkrát do minuty.
Asi mám tady marťany,tak dneska uvidíme. Idea
Dám vědět,tak zatim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 7:36 am    Předmět: Citovat

Jo, to je rozumný. Digitální signál se někdy chová dost zvláštně a už několikrát jsme byli u zákazníků svědky selektivního rušení a zhoršení chybovosti jen na jednom nebo dvou digitálních kanálech, což způsobovalo nemožnost jejich příjmu. A na takovéto záležitosti nemá uživatel svépomocí v podstatě šanci přijít.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com