Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

DVB-C: Zvuk u ORF2

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: po srpen 24, 2009 12:17 pm    Předmět: DVB-C: Zvuk u ORF2 Citovat

Dobrý den,
v posledních dnech mám problém v digitálním vysílání s příjmem zvuku u ORF2 (O+N), obě stanice jsou bez zvuku, a pokud si chci zvuk na STB nastavit tlačítkem "zvuk", dojde k jeho "zamrznutí" a musím ho restartovat síťovým vypínačem. Nastavení zvuku u ORF1 funguje normálně.
Je závada v mém STB nebo máte podobné poznatky i u Vás?
Děkuji předem za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 3:26 pm    Předmět: Citovat

Těžko, říct, to je dost divné. Pro jistotu jsem to ověřil na svém STB doma a na zkušebním STB ve firmě a se zvukem na ORF 2 žádné problémy nejsou.

Je ovšem potřeba mít na paměti, že programy ORF 1 a ORF 2 vysílají kromě normální stereo stopy i digitální stopu AC3 (ORF 2 jako Dolby Digital 2.0 a ORF 1 dokonce DD 5.1). Tato digitální zvuková stopa se u STB Handan po naladění nastaví jako primární a v případě běžného stereo režimu na televizoru zvuk pak samozřejmě nefunguje a je potřeba přepnout STB na stereo stopu, což se provede volbou tlačítkem s reproduktorkem a otazníkem na DO, 2. řada odspodu uprostřed.
Ovšem při tomto přepínání a volbě zvukového doprovodu jsem žádné problémy ani zamrzání nezaznamenal...

Podotýkám, že stejná situace se zvukem v AC3 nastává i u programů Pro 7, Sat 1, HBO a případně i některých dalších. Digitální AC3 stopa u STB je v těchto případech určena pro digitální SPDIF audio výstup do receiveru a reprosoustav.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: čt srpen 27, 2009 7:10 am    Předmět: Citovat

Dobrý den,
o zvuku AC3 jsem věděl, problém u těchto dvou stanic ale byl, že jsem se k nastavení zvuku (AC3 nebo stereo DE) vůbec nedostal, po stisknutí právě toho tlačítka s reproduktorkem STB zamrznul. A bylo to jenom u ORF(O+N), u ostatních stanic s AC3 šel zvuk nastavit normálně...
Jako jediná možnost jak tuto závadu odstranit se nakonec ukázalo smazání všech programů a jejich opětná instalace, nyní je již zvuk u všech programů OK.
Přesto děkuji za Vaši odpověď na můj problém a zdravím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá srpen 28, 2009 9:53 am    Předmět: Citovat

Ano, v podobných případech (a i obecně jednou za čas) se vždycky vyplatí STB vymáznout (všechny programy) a znovu naladit. I proto, že v digitální nabídce dynamicky dochází ke změnám a nabídka se různě mění, takže novým naladěním uživatel získá aktuální stav. V současné době doporučuji nastavit v automatickém režimu ladění frekvence Od 130 MHz do 418 MHz. Tím se pokryje i nový paket na kanálu S 4 (1300, MHz), kde budou šířeny nové české pozemní muxy 2 a 3. Symbolrate u všeho 6900 a modulace QAM 64.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com