Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Hudební kanály

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
saix



Založen: 16.2.2011
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: st únor 16, 2011 2:37 pm    Předmět: Hudební kanály Citovat

Zdravím,

rád by se definitivně dozvěděl, jak to tedy s hudební kanály je (konkrétně mi jde o Písek, ale ono to bude asi všude stejné).

Pokud dobře koukám do nabídky, tak na analogu je Óčko a Musiq1 a na DVB-C Viva a MTV. To odpovídá i realitě až na to MTV, které mi televize nenajde automaticky ani ručně (na dané frekvenci, modulaci a přenosové rychlosti mi to z balíčku asi 9 kanálu najde všechny kromě MTV).

Teď jsem tady ve fóru četl příspěvek z jara loňského roku, kde píšete, že jste po neshodě přešli z MTV na Musiq1. Ještě v létě jsem se ale na pobočce dozvídal, že MTV by normálně vysílat mělo. Na oficiálním letáku Elsat někdy z podzimu je dokonce uvedeno v základní programové nabídce digitálních kanálů. Naladit mi ale nejde. Znamená to, že jste smlouvu opět rozvázali?

Pokud tomu tak opravdu je, trochu mě mrzí, že jediným digitálně šířeným hudebním kanálem zůstala zrovna rakouská VIVA, která stejně padesát procent času vysílá německy dabované pořady místo klipů. Proč vlastně nejsou Óčko a Musiq1 šířeny digitálně?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
saix



Založen: 16.2.2011
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: pá únor 18, 2011 9:46 pm    Předmět: Citovat

Nikdo nic?

Už se mi ale naštěstí podařilo navrátit analogu jeho kvalitu přes aktivní anténní rozbočovač (o kterém tu už někdo taky psal) a zvláště Musiq1 teď vypadá podezřele dobře! Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so únor 19, 2011 11:12 am    Předmět: Citovat

Vydržte.

Některé dotazy vyžadují porozmýšlet a delší rozvedení, aby odpověď měla hlavu a patu. A to je trochu časově náročné, takže odpovídám dle možností a časového vytížení. Někdy je potřeba si na odpověď chvíli počkat.

S Musiq1 byl v Písku nějaký technický problém, který jsem na dálku řešil s naším místním technikem. Nejspíš vakl na výstupním konektoru přijímače. Snad už to bude OK.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 8:49 am    Předmět: Citovat

Ano, s hudebními kanály je to víceméně všude stejné. Některé programy jsou zatím šířeny analogově, něco je šířeno digitálně, s tím, že v digitální nabídce by se měl počet hudebních kanálů postupně zvýšit.
Pokud se týká MTV, je pravda, že kvůli nehorázným finančním požadavkům provozovatele po startu české verze MTV CZ nedošlo k dohodě o dalším šíření a v našich rozvodech byla stanice nahrazena stanicí MUSIQ1, kde byla dohoda mnohem jednodušší. Tato situace stále trvá, s tím, že rozhodně nemůžeme říci, že by obsahová náplň stanice MTV CZ tyto finanční představy jejího provozovatele jakkoliv opravňovala. Je to stejné jako u stanice VIVA – stupidní reality show a podobné nesmysly místo klipů.
V digitální nabídce byla dále šířena rakouská verze MTV Austria, v rámci celého paketu programů, který je ze satelitu beze změny přebírán do DVB-C formátu na kanál SE 25. Od Nového roku však došlo ke zrušení této rakouské verze a německá verze MTV Central byla na satelitu zakódována. Ve zmíněném paketu byl program MTV Austria nahrazen celodenním vysíláním stanice VIVA TV, která dosud sdílela pozici s dětským programem Nickelodeon a zde ji nahradila stanice Comedy Central. Jsou to trochu taková „škatulata hejbejte se“.

Pokud se týče Óčka, Musiq1 a dalších stanic v digitální nabídce – obecně bohužel platí, že tvorba digitální nabídky je finančně velice náročná, mnohem více než u analogové nabídky. Z toho plyne, že v podstatě již není možné, až na některé výjimky, zařazovat programy do digitální nabídky místně v každém městě zvlášť, protože by se to nedalo finančně zvládnout. Cestou je tedy centrální zpracování programů na hlavní stanici v Č. Budějovicích a následně jejich distribuce po přenosových optických trasách do ostatních našich rozvodů. To, kolik programů můžeme takto přenést, je dáno kapacitou tras a právě na jejich značném posílení a navýšení kapacity nyní intezivně pracujeme, tak, aby následně bylo možné počet programů v digitální nabídce zvýšit. Dosud omezená kapacita dostupných tras tento počet znatelně limitovala.
Hudební stanici Óčko by bylo teoreticky možné v Písku do digitální nabídky nabírat i místně z pozemního DVB-T muxu GIMI z Č. Budějovic, ale měření v praxi bohužel ukázalo, že signál toho muxu je zde již natolik slaboučký, že je nepoužitelný. Takže Óčko připadá v úvahu výše zmíněným způsobem dálkově z ČB, v plánu je dle informace z vedení i stanice Retro Music. Víc informací zatím bohužel nemám, uzavírání smluv s provozovateli na šíření jejich programů a tvorba digitální nabídky je takové „umění možného“, jako politika. Prostě to není tak jednoduché, jak to vypadá.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com