Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Prosím o info

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Petr P.



Založen: 13.3.2011
Příspěvky: 39

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2015 11:45 am    Předmět: Prosím o info Citovat

Dobrý den.Chci se zeptat zda plánujete zařazení Markíza,JOJ a jejich sesterské stanice v HD popřípadě i jiné tv stanice v HD. Např.sport 2 HD,Prima COOL HD,Fanda HD,Nova Cinema HD.Děkuji za odpověď.Petr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2015 9:42 pm    Předmět: Citovat

Ano, stanice Fanda, Cinema, Cool v HD budou zařazeny v nejbližších dnech, do nového, již 9. skládaného DVB-C paketu na kanálu K 37. Budou ovšem zařazeny do kódované HD Rozšířené nabídky. Spolu s nimi se do nového paketu přesunou stanice Nova HD, Prima HD, které zůstanou ve volně šířené nabídce, a také Nova sport HD, která pravděpodobně též přejde do HD RN. Stanice a nový paket bude potřeba (znovu) naladit, své původní pozice v DVB-C paketech tyto stávající stanice opustí a uvolní místo pro něco jiného v budoucnu. Vyžaduje si to technická situace, změny v bitrate atp.

Naopak slovenské stanice v HD rozlišení alespoň zatím určitě zařazeny nebudou. Šíření slovenských TV stanic v Česku je i tak právně a legislativně hodně na vodě a u HD to platí dvojnásob, nebudeme dráždit hada bosou nohou. Na Sportu 2 HD se, pokud vím, pracuje (vedení jedná o podmínkách případného zařazení a šíření).

Změn a přesunů tv stanic bude v této akci ještě více, souvisí to s těmi satelitními "škatulaty hejbejte se", které na půlku ledna chystá operátor Skylink, jenž je pro nás distribuční platformou pro některé TV stanice. Týká se to např. všech třech stanic ČT HD, jež bude též potřeba znovu naladit. Satelitní frekvenci mění též stanice Spektrum HD a HBO HD, zde by se ale změna měla u nás utlumit a tyto stanice by nemělo být potřeba je znovu ladit.

Jedná se značně komplikovanou operaci, technicky i logisticky, dají se očekávat nějaké potíže a výpadky jako vždy. Dopředu na to upozorňuji, stejně jako na nutné znovunaladění některých stanic. Nemá cenu, pokud k potížím dojde, kvůli tomu psát a rozčilovat se, vše bude vyřešeno, vyladěno, nastaveno tak, jak to nejlíp a nejkratší možné době půjde. O změnách budeme informovat v našem Infoservisu Elsat a následně i v Infokanálech.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com