Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Optimalizace a inovace kabelového rozvodu v Č. Krumlově

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 9:29 am    Předmět: Optimalizace a inovace kabelového rozvodu v Č. Krumlově Citovat

Zdravím taipana a mám dotaz viz. předmět příspěvku.


V info servisu Elsat se píše, že ve dnech 20.6. do 24.6.2016 proběhne Optimalizace a inovace kabelového rozvodu v Č. Krumlově a mne by zajímalo, jestli je předmětem tohoto upgradu i odstranění problému s příjmem některých (zejména HD) kanálů na sídl. Mír v ČK.

Od čtvrtka minulého týdne jsou prakticky nesledovatelné následující programy:
Nova HD, Prima HD, Sport2 HD, PrimaMAX HD, Barrandov HD, AMC CE, JTV, Prima Comedy a TLC Pan Regional.

Některé z uvedených programů silně kostičkují, ostatní nelze sledovat vůbec.

Dobrá zpráva je, že paradoxně HD programy ČT nebo Spektrum HD fungují bez problémů a problematické kanály lze provizorně sledovat v SD kvalitě.


Došlo ze strany provozovatele k nějakým změnám v nastavení a bude stačit program.nabídku v TV přijímači jenom znovu naladit ... nebo jde o technický zádrhel, který technici v rámci úpravy kabelového rozvodu vyřeší?


Předem díky za info a vysvětlení,

dudmir, ČK
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 12:58 pm    Předmět: Citovat

Taky zdravím.

A díky za informaci. Měl jsem nějaké signály z Krumlova, že se tam objevily nějaké problémy s HD programy. Ale tyto info byly příliš vágní a víceméně nepoužitelné. Z vašeho popisu konečně jednoznačně vidím, že se jedná o čtyři DVB-C pakety v UHF pásmu (K35 - K38). Podle informace kolegy síťaře je pravděpodobně v určité oblasti problém s nějakým páteřním zesilovačem, na němž se v UHF pásmu hroutí chybovost. Pokud nebude pršet, zítra a pozítří na tom budou v Krumlově dělat. A hodila by se jim zpětná vazba - pokud budete doma, napište mi prosím sem do pošty nebo e-mailem na vás kontakt - adresu a telefon. Pokud budou potřebovat, ozvali by se vám a řeknete jim, jak to vypadá. Sice samozřejmě provedou měření na síti, ale takováto vizuální kontrola je taky dobrá. Díky.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: st červen 22, 2016 9:55 pm    Předmět: Citovat

Zdravím taipana a děkuji za pozitivní vývoj ohledně vylepšení kvality některých paketů na Míru v Krumlově.

Dneska před obědem se situace s inkriminovanými programy stabilizovala.


dudmir..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červen 23, 2016 7:46 am    Předmět: Citovat

Chlapcí na tom včera dělali celý den a dnes ještě pravděpodobně budou něco dodělávat, pokud jim to vedro vůbec dovolí to přežít.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: čt červen 23, 2016 8:05 pm    Předmět: Citovat

A už se ví, co byl za problém?

Změna k lepšímu byla kolosální, i když ve středu večer to občas někde lehce kostičknulo... Ve Čt jsem nebyl doma a nemohl to zkouknout, tak až bude čas, dám když tak vědět...

Ještě jednou díky všem zainteresovaným za jejich čas,
hezký den,

dudmir..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá červen 24, 2016 11:07 am    Předmět: Citovat

Díky za informace, to je dobře a jsme rádi, že už by to mělo být OK. Občas je prostě nutné páteřní síť přeměřit a znovu správně nastavit, případně vyměnit některé komponenty.

Že u HD programů obraz někdy zaškobrtne, to je normální, většinou to je už ve zdrojovém signálu ze satelitu nebo z optiky, hlavně HDčka jsou přenosově mnohem náročnější. Ale nesmí se to dít nepřetržitě.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: čt červen 30, 2016 1:08 pm    Předmět: Optimalizace a inovace kabelového rozvodu v Č. Krumlově Citovat

Zdravím Taipana a přidávám situaci k 30.6...

Od 23.6. je kvalita příjmu v ČK na Míru v pohodě.


Jedinou anomálii jsem paradoxně zaznamenal až dnes při sledováni dokumentu "Nebezpečný meteorit" na Spektrumu HD, kdy signál od 13:15 do cca 13:20 střídavě úplně vypadával nebo silně kostičkoval, stejný stylem, jako jsme diskutovali v případě některých paketů v úvodu tohoto vlákna.

Projel jsem programovou nabídku a stejné výpadky se děly ještě na dalších dvou kanálech, a to Barrandov HD a Discovery ...... kdy po 13:20 výpadky ustaly a signál se srovnal do standardní kvality.

Všechny ostatní kanály programové nabídky byly bez závad...

dudmir..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červen 30, 2016 7:34 pm    Předmět: Citovat

Taky zdravím.

Dnes v tomto čase byla v ČB průtrž mračen. Protože Spektrum HD a některé další programy se nabírají do digitální nabídky ze satelitu centrálně v ČB, byly touto průtrží taky ovlivněny, protože déšť na určitou dobu způsobil úplný výpadek signálu i z našich velkých parabol. Proto ten krátký výpadek a fragmentace obrazu.

Byl jsem dnes v této době služebně na HS v Kaplici a taky jsem výpadek některých programů na určitou dobu zaznamenal, pak došlo k samovolnému obnovení. Když jsem pak vracel zpět a viděl jsem v ČB ty velké louže, byla mi příčina hned jasná.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: pá červenec 01, 2016 5:02 pm    Předmět: Citovat

Aha, tak je to jasné.

Díky za informaci a hezký den.. Smile

dudmir..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 7:47 am    Předmět: Optimalizace a inovace kabelového rozvodu v Č. Krumlově Citovat

Zdravím Taipana. Nerad přidělávám starosti, ale když jsem ráno dorazil domů z cest a po osmé hodině zapnul TV, tak jsem zjistil silné kostičkování u následujících kanálů:

Nova HD, CSMini/CSFilm/Horor, Sport1CZE, Sport2HD, Prima Comedy, AXN ------ Spectrum HD píše služba není k dispozici.

dudmir
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 12:17 pm    Předmět: Citovat

Dnes od rána byla závada na centrální DCM v ČB, již je to opraveno.

Spektrum HD s tím ale pravděpodobně nesouvisí, nejspíš výpadek karty nebo CA modulu, to ještě budu řešit.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: čt červenec 07, 2016 3:38 pm    Předmět: Citovat

Díky taipanovi za info a vysvětlení příčiny výpadku. TV jsem zapnul po 14hod a až na Spektrum HD je vše bez problémů...

Co se týče Spektrum HD, tak mě napadlo, jestli nebyl vyjmut ze základní nabídky.

dudmir..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dudmir



Založen: 15.2.2016
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: pá červenec 08, 2016 10:27 am    Předmět: Citovat

Tak Spektrum HD už šlape...

Díky taipanovi za opravu ... hezký den,

dudmir ..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com