Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Změna v digitálním paketu konsorcia ProSiebenSat1

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2007 9:52 am    Předmět: Změna v digitálním paketu konsorcia ProSiebenSat1 Citovat

Jak si někteří naši účastníci již povšimli, v těchto dnech dochází k poměrně významné a svým způsobem pro nás nevýhodné změně na satelitním transpondéru č. 104 družice Astra, kde vysílá svůj programový balík německé konsorcium ProSiebenSat1 plus některé další tv stanice, který šíříme též v naší digitální nabídce Elsat na našich Set Top Boxech CINX.

Jedná se o to, že skupina ProSiebenSat1 k 30. červnu 2007 končí distribuci svých pěti programů (Pro 7, Sat 1, Kabel 1, N24 a 9 Live) na tomto transpondéru a přechází na nový transpondér č. 107. Ostatní programy (DSF, TELE 5 a tři teleshoppingové stanice) zůstávají na transpondéru původním. Údajným důvodem přesunu je rušení signálu telelony DECT, jež pracují v pásmu 1,8 GHz. Pravděpodobnějším důvodem však bude snaha snížit počet programů v paketu, aby bylo možné zvýšit bitrate a přidat další služby (zvuk v AC3, MHP, širší EPG atp.)

Tento stav v praxi znamená, že stávající jeden digitální paket s 10 programy se rozdělil na dva pakety po 5 programech, z nichž je nutné zvolit jeden, který budeme dále šířit v digitální nabídce Elsat. Po jisté úvaze jsme se rozhodli pro paket s programy Pro 7, Sat 1, Kabel 1, N24 a 9 Live, který se zdá být přece jen zajímavější a atraktivnější. Jsme si vědomi, že se jedná o nepříjemnou změnu a určité ochuzení tohoto paketu, ovšem jedná se čistě o rozhodnutí německého provozovatele, jež nemůžeme nijak ovlivnit. Úbytek programů však byl již před nějakým časem kompenzován rozšířením digitálního paketu A skupiny RTL, kde naopak několik nových atraktivních programů přibylo.

Aby se tento paket (jeho nové obsazení) správně zobrazoval na televizorech bez výpadků a kostičkování, je vhodné a nutné tento paket na Set Top Boxu (STB) znovu naskenovat a uložit do paměti. A to buď nejprve smazáním všech programů z paměti STB a jejich znovunačtením pomocí „Automatického ladění“ v menu STB, nebo manuálním naladěním pouze tohoto paketu a uložením do paměti. Paket C, resp. B se ve všech našich rozvodech nachází na tv kanálu SE 27, střední frekvence 354,00 MHz.

Paket C (B) byl již v některých našich rozvodech přeladěn na nový satelitní transpondér 107, v ostatních rozvodech se tak stane v nejbližších dnech.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com