Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ČT4 Sport

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne červenec 01, 2007 11:23 pm    Předmět: ČT4 Sport Citovat

Mám jen jeden dotaz, který je možná mimo mísu, ale chci si ověřit, jestli chyba byla na vaší straně nebo na straně poskytovatele programu. V noci ze soboty na neděli, kokrétně deset minut po jedné hodině měl být na programu ČT4 Sport vysílán přímý přenos fotbalového zápasu ze šampionátu reprezentací do 20 let, konkrétně duel Česko - Argentina. Když jsem však v tento čas přepnul na program ČT4, tak na mne vykoukla jen černá obrazovka a nic víc, a stejný pohled se mi naskýtal až do čtvrt na čtyři ráno (nakonec jsem si našel přímý přenos Indy Car Series na Galaxii Sport, který běžel v totožný čas, ale ČT4 jsem pravidelně kontroloval). Chci se proto zeptat, jestli je chyba na vaší straně (vypadnutí rozvodu či nějaká jiná technická závada) nebo jestli mám žádat vysvětlení po České televizi. Děkuji předem za odpověď. A ještě jsem vám chtěl poděkovat za navrácení programu DSF do analogové nabídky, jako sportovní nadšenec vítám všechny sportovní kanály, ať jsou v češtině nebo v jakémkoliv jiném jazyce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 7:28 pm    Předmět: Citovat

Aha, hmm, no tak tenhle dotaz není mimo mísu a je to naše chyba, dá -li se to tak nazvat.

Jde o to, že sportovní kanál ČT 4 sport standardně v noci nevysílá, různé přenosy a záznamy končí každodenně cca kolem půlnoci a začíná se vysílat zase až ráno. Proto u tohoto kanálu (a ještě u některých dalších, celodenně nevysílajících programů - např. Jetix) je v době, kdy program nevysílá, časovým spínačem vypínán satelitní přijímač/dekodér pro tento konkrétní program.
Je tomu tak proto, aby se jednak alespoň v noci snížilo tepelné zatížení hlavních stanic a technologie, které zvláště v těchto současných vedrech není zrovna jednoduché uchladit. A dále též proto, aby se u přijímačů, u nichž jejich provoz není nutný 24 hod. denně, snížilo opotřebení a prodloužila jejich živostnost.

Problém ovšem nastane, když program vysílá nějaký nestandardní přenos v nočních hodinách, především ze zámoří, jako se to stalo v tomto případě. Je mi líto, že v tomto případě došlo ke znemožnění sledování sportovního přenosu, bohužel jsem neměl informaci, že se bude takto přes noc takto vysílat. Takže se tímto omlouváme a zároveň prosím o včasné upozornění touto cestou, pokud by podobná situace měla opět nastat.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:15 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za upřímnou odpověď. Jsem rád, že dovedete přiznat chybu, ne každý to v současnosti dokáže. A mám-li být upřímný, tak jste mi usnadnili rozhodování, protože jsem měl v plánu přepínat mezi závodem Indy Car Series a fotbalovým přenosem. Nakonec jsem si vychutnal motosport (i když i komentátor závodu přiznal, že závod je až příliš monotónní a asi nejnudnější v této sezóně, takže by se patrně ten fotbal hodil), ale stalo se a já se kouknul alespoň na šoty ve sportovním zpravodajství. A nemějte strach, já osobně vás budu kdykoliv informovat, narazím-li na této stanici na výjimečný noční přenos. Ale Česká televize má v plánu vysílat všechny zápasy českého týmu z tohoto šampionátu, takže bych byl nyní obezřetný. Další přenos je naplánován na zítřek (úterý), začíná pět minut před jedenáctou hodinou a končí pět minut před jednou hodinou (celé vysílání tohoto programu pak končí v jednu hodinu v noci). Dále jsem našel noční vysílání v noci z pátka na sobotu, zápas Česko - Panama má začínat přesně o půlnoci a končit má ve dvě v noci (i když podle programu to má být pouze záznam, ale nikde jsem nenašel přímý přenos). A to je prozatím vše, ale dá se očekávat, že v případě postupu českého týmu do závěrečných bojů turnaje se přidají přenosy na poslední chvíli. Ale jak jsem napsal, jedna chyba se ještě dá tolerovat (i když jsem se na přenos nočního fotbalu těšil už od pátka), ale uznávám, že ne všechno se asi dá pohlídat a není asi v lidských silách pravidelně sledovat programy všech stanic. Ale doufám, že další takovéto zklamání z vaší strany už nepřijde a že budete do budoucna (i s mou pomocí či s pomocí ostatních předplatitelů) obezřetnější a nic podobného se vám již nestane.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 8:28 pm    Předmět: Citovat

Dobrá, takové včasné upozornění na prodloužené vysílání mi dost pomůže, přece jen nejsem takovým sportovním fandou a nesleduju sport tak intenzivně a často. Od zítřka zajistím nepřerušované vysílání ČT 4 sport, minimálně po dobu toho mistrovství a možná i trvale, pokud by to mělo být častěji.

Stačí mi podobné upozornění v tomto fóru, aspoň trochu dopředu. Diskuzní fórum Elsat kontroluju pokud možno každý den, vyjma doby, kdy jsem delší čas mimo přístup k Internetu.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2007 11:13 pm    Předmět: Citovat

Dobře, děkuji vám. Mne však také překvapilo, že toto mistrovství někdo u nás vysílá, v minulých letech to rohodně nebývalo zvykem, aby nějaká televize u nás vysílala mistrovství světa dvacítek. Budu se snažit Vás vždy dopředu upozornit. Ale nemyslím, že to do budoucna bude u této stanice tak časté, minimálně do letní olympiády příští rok určitě ne. I když v srpnu bude mistrovství světa v atletice, i když to spíš bude asi na celoplošné ČT2 a navíc z Japonska to spíše bude asi v ranních hodinách než v nočních, ale zatím si myslím, že by se vám nevyplatilo zavádět nepřetržité vysílání tohoto kanálu. Ještě by se asi vyplatilo počkat. Každopádně ještě jednou děkuji za osvětlení situace a za pochopení nás, sportovních fanoušků...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st červenec 04, 2007 4:25 pm    Předmět: Dvě drobná vysvětlení ke sportovním programům. Citovat

1. Vyřazení spínacích hodin před přijímačem a zprovoznění programu ČT 4 nonstop (kvůli nočním přenosům) ssebou přináší jednu drobnou nevýhodu: jak známo, digitální satelitní receivery, stejně jako počítače, občas "zamrznou" a musí být restartovány. A protože ČT 4 standardně v noci nevysílá program (jen statické logo bez zvuku), nemůže být funkčnost přijímače hlídána sledovacím zařízením s automatickým restartem v případě nepřítomnosti audio signálu. A zároveň nyní ani nedochází k automatickému každonočnímu restartu pomocí vypnutí pomocí časového spínače.
Toto oboje dohromady může tudíž mít za následek, že přijímač na ČT 4 sport v některém našem rozvodu nahodile "zamrzne" a bude ho nutno restartovat manuálně. Aby nedošlo ke zbytečné prodlevě a výpadku programu, vyzývám v takovém případě účastníka, který toto zaregistruje, aby neprodleně informoval telefonicky naše zákaznické oddělení, aby mechanik mohl program rychle znovuzprovoznit a tak minimalizovat výpadek.

2. Krátkodobý výpadek programu Galaxie sport v Písku uplynulou neděli byl způsoben poruchu CI modulu Cryptoworks, který z neznámých příčin vypověděl službu a přestal dekódovat datový stream. Po výměně za jiný kus by již Galaxie sport v Písku měla být v pořádku.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com