Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Filmové kanály HBO a Cinemax - vysílací formáty, WSS

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2008 5:14 pm    Předmět: Filmové kanály HBO a Cinemax - vysílací formáty, WSS Citovat

Z odpovědi technika zastoupení spol. HBO ČR na technické dotazy ohledně moderních vysílacích formátů a příznaku WSS pro automatické přepínání obrazu na širokoúhlých televizorech.
Odpověď technika HBO níže pod čarou:

Naši zákazníci na digitální placené nabídce, kteří využívají STB Handan CINXi pro příjem filmových kanálů HBO a Cinemax a zároveň vlastní ploché širokoúhlé televizory (LCD nebo PDP), se na nás obracejí v zásadě s dvěma druhy dotazů:

1. Proč v těchto filmových kanálech není obsažen příznak WSS pro televizor, aby se v případě širokoúhlého filmu 16:9 obraz automaticky roztáhl na celou wide obrazovku bez toho, aby si uživatel musel ručně obraz upravit pomocí DO (například formátem ZOOM u televizí SONY). Některé tv stanice tento WSS příznak vysílají (např. ARD a ZDF v satelitním analogu a programy ORF v DVB-T).

2. Proč HBO vysílá své programy standardně ve formátu 4:3 (a širokoúhlé pořady jako letterbox) a nikoliv jako anamorfních 16:9 (jako jsou filmy na DVD), s tím, že uživatel by si volil až přímo na svém STB, jestli má být výstupní formát pro televizor jako 16:9, 4:3 letterbox nebo 4:3 panscan, stejně jako tuto volbu umožňují DVD přehrávače.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V současnosti jsou bohužel primárně všechny pořady na našich kanálech vysílány ve formátu 4:3, fomát 16:9 je letterboxován. V průběhu prvního pololetí letošního roku dojde ke změně ve vysílání pořadů 16:9. Budou vysílány anamorfně s příznaky WSS. V současné době se nové pořady objednávají již ve formátu 16:9, pokud jsou primárně takto zaznamenány. Zároveň probíhá inventarizace a doobjednání starých pořadů tak, abychom ve chvíli, kdy dojde k přechodu na anamorfní vysílání pořadů ve formátu 16:9, mohli divákům nabídnout co možná největší počet pořadů takto zaznamenaných.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com