Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zpravodajská Z1

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pintero



Založen: 3.3.2007
Příspěvky: 10
Bydliště: Vimperk

PříspěvekZaslal: po červen 02, 2008 12:31 pm    Předmět: Zpravodajská Z1 Citovat

Bude v kabelu? Analog/DVB-C ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červen 02, 2008 2:52 pm    Předmět: Citovat

Viz téma TV Gimi:

Se Z1 počítáme, ale do digitálu v DVB-C, a to tehdy, až bude nabratelná z pozemního DVB-T paketu CDG, abychom jej mohli převést na DVB-C. Paket CDG zahájil minulý týden vysílání v Ostravě a Plzni, tak se snad brzy dočkáme i u nás v JČ kraji.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
vochma



Založen: 3.6.2008
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 2:25 pm    Předmět: Citovat

taipan napsal:
Viz téma TV Gimi:

Se Z1 počítáme, ale do digitálu v DVB-C, a to tehdy, až bude nabratelná z pozemního DVB-T paketu CDG, abychom jej mohli převést na DVB-C. Paket CDG zahájil minulý týden vysílání v Ostravě a Plzni, tak se snad brzy dočkáme i u nás v JČ kraji.


Dobrý den,
Po přečtení Vaší odpovědi na zařazení Z1 jsem byl zklamán, že i Vaše "malá kabelová společnost" se vydala nesmyslným blokováním nových začínajících tv stanic, jako v "monopolní UPC" (zařazení Očka jen do DVB-C). Myslím si, že v téhle podivné době (ne)digitalizace, je jediným možným motorem jak rozčeřit vody tv průmyslu u nás snahou poskytnout začínajícím tv (Z1, TV Barandov) možnost se dostat k co nejvíce televizním divákům. Proto by asi tyto stanice měly být zařazeny do analogové nabídky a né vyčkávat až (ČRa)CDG někdy pokryje signálem jižní čechy. Je mi jasné že analogová televize má jen omezenou kapacitu a zařazení nového kanálu není lacinou zaležitostí, ale možná je to investice do budoucna. Stanou-li se nové televize výdělečné je pravděpodobné že začnou vznikat další nové tv, jak je to normální všude jinde. Nechci aby tento příspěvek vyzněl jako nějaká výtka Vaší kabelové televize s Vašimi službami jsem velice spokojen. Je to jen úvaha do diskuze.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladman



Založen: 26.1.2008
Příspěvky: 73
Bydliště: České Budějovice - Máj

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 9:14 pm    Předmět: Citovat

V denním tisku jsem se dočetl, že všichni kabeloví operátoři mají ze zákona povinnost zařadit do zákl. programové nabídky nově vznikající české neplacené kanály, mj i Z1. Pokud tomu tak skutečně je, nechápu proč již nyní není Z1 Vaší společností šířena. Dále nechápu, proč by měla být pouze v paketu DVB-C, tím se dostane pouze k úzkému okruhu diváků. Díky za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 8:34 am    Předmět: Citovat

Tak pánové, abychom si rozuměli – že bychom zrovna my brzdili digitalizaci nebo že bychom z nějakého plezíru blokovali nové stanice – to je myslím naprostá hloupost a nikdo soudný nic takového snad nemůže mínit vážně. Ona totiž situace s novými programy není ani zdaleka tak jednoduchá, jak to možná vypadá na první pohled. Jak to pravděpodobně plánujeme se stanicí Z1 a případně dalšími nově vzniklými stanicemi jsem nastínil a pro tento postup jsou objektivní a vážné důvody, které bych shrnul v několika bodech.

1. Zbrklost a neuvážené uspěchané jednání se nevyplácí.
2. Analogová nabídka není nafukovací a její kapacita nám žádným mávnutím kouzelného proutku nenaskočí a nezvětší se.
3. Na programy (a jejich obsazení) v analogové nabídce jsou naši konzervativní účastníci (jichž je většina) velmi hákliví a jakoukoliv změnu nesou velmi nelibě.
4. Přesto se nijak nebráníme zařazení nových atraktivních programů v češtině do analogové nabídky, jejich převodem z DVB-S nebo DVB-T do PALu. Nicméně toho, co by se dalo vyřadit a nahradit jinými programy je v analogové nabídce velmi málo a s tímto prostorem je nutno hospodařit uvážlivě a ne tyto kanály zbrkle zaplácnout něčím jiným, nepříliš zajímavým, navíc s vědomím bodu 3. Proto si několik zbývajících „vyřaditelných“ programů z analogové nabídky a jejich tv kanály hodláme šetřit na něco opravdu zajímavého a hodného zřetele.
5. Investice desetitisíců nebo statisíců korun do nutné technologie pro příjem nějakého programu ze satelitu a jeho modulaci na PAL kanál, jestliže vím, že za snad několik měsíců bude tento program k dispozci spolu s dalšími novými v DVB-T a bude snáz a mnohem levněji nabratelný do kabelovky, není investice do budoucna, nýbrž mrháním investice a vyhazováním peněz z oken. Dají se investičně využít lépe a efektivněji. A připomínám, že nemáme jen jedno město a jednu hlavní stanici, nýbrž sedm (těch velkých). Takže každá taková investice se násobí sedmi, pokud chceme programy zařadit všude, aby se žádní naši účastníci i v menších městech necítili ošizeni.
6. Nových programů, které získaly licenci a chtějí začít vysílat, je nyní 6. I kdybychom chtěli, všech 6 stejně do analogu nenacpeme. Hodláme proto poněkud vyčkat, a do analogu případně zařadit nějaký „širší“ a pro diváckou obec více zajímavý a atraktivní program než zpravodajský program Z1.
7. Nové televizní stanice s licencemi, resp. jejich provozovatelé mají velké oči. Plánují získat velký podíl na trhu, ve sledovanosti, v reklamě atd. Jejich vystřízlivění může být kruté, rychlé a bolestné, mohou brzy zkrachovat. Nebylo by to poprvé. Například TV Barrandov už ohlásila zpoždění zahájení vysílání, u dalších je tak nějak ticho po pěšině. My mezitím hned honem investujeme hromadu peněz do potřebné technologie, zařadíme stanice do nabídek a … co pak s tím? Kdo nám nahradí ztrátu? Kdo vysvětlí účastníkům, že jsme s velkou pompou zařadili nové stanice a ony s malou pompou brzy zkrachovaly a skončily?
8. Ať už budeme chtít nové stanice zařadit do analogu nebo do digitálu, zatím jsem nezaznamenal, že by některá z těchto stanic kontaktovala nás nebo jiné operátory s tím, že se hodlá finančně podílet na svém zařazení do nabídek, jak jinak bývá slušností a zvykem u jiných provozovatelů, zvlášť pokud by např. Z1 chtěla být zařazena ze satelitu a do analogu. Tedy například finanční participací na nákupu potřebných satelitních přijímačů, potřebných modulátorů atp. Všechno máme nést my? Abychom zvyšovali sledovanost a pokrytí jiného komerčního subjektu a sami z toho neměli nic nebo ztrátu? Proč??
9. Žádný zákon nám jakožto kabelovému operátoru nenařizuje, že musíme nové stanice – držitele kompenzačních licencí zařadit do nabídky, hned, navíc ze satelitu nebo dokonce do analogu. Lidi by neměli věřit všemu, jaké dezinformace novináři kde plácnou.
10. Navíc ono jednání typu přijít jakožto komerční subjekt (např. nová tv stanice) za jiným komerčním subjektem (míněno obecně a celorepublikově) a vybafnout na něj, že já od tebe chci to a tak a ty musíš to a tak, zdarma a na své náklady, je nejen drzost a zpupnost, ale hlavně to není zrovna košer začátek solidního partnerského jednání a ten první v takovém případě může od toho druhého těžko očekávat nějakou vstřícnost, ať už jde o Elsat, o UPC nebo třeba o O2.
11. Sumasumárum – nikdo z nás rozhodně nemá zájem novým televizním stanicím nějak bránit, blokovat je nebo je nechtít zařadit, ale ne hned, ne zbrkle a zvláště ne okamžitě a do analogu, se všemi důsledky z toho vyplývajícími (viz předchozí body). Tedy momentálně se nám jeví jako nejlepší trochu vyčkat, jak se situce vyvine, jestli 6 nových stanic nebude jen bouře ve sklenici vody a opravdu vydrží a budou stát za to. A jeví se nám lepší zbytečně nyní nevyhazovat spoustu peněz, trochu vyčkat a převést raději do DVB-C celé nové pakety, které snad brzy začnou pozemně v DVB-T vysílat a budou obsahovat ne jednu, ale třeba všech 6 nebo ještě více nových stanic. Čímž jednak rozšíříme, zpopularizujeme a zatraktivníme naši digitální nabídku, jednak zařadíme najednou více nových stanic a konečně pak teprve můžeme vybrat ze všech tu jednu nebo dvě nejatraktivnější a převést je i do analogu, tak, aby to mělo smysl a vyplatilo se to nám a především našim zákazníkům.

Takže asi tak.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
vochma



Založen: 3.6.2008
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 12:00 pm    Předmět: Citovat

[quote="taipan"]Tak pánové, abychom si rozuměli – že bychom zrovna my brzdili digitalizaci nebo že bychom z nějakého plezíru blokovali nové stanice – to je myslím naprostá hloupost a nikdo soudný nic takového snad nemůže mínit vážně. Ona totiž situace s novými programy není ani zdaleka tak jednoduchá, jak to možná vypadá na první pohled. Jak to pravděpodobně plánujeme se stanicí Z1 a případně dalšími nově vzniklými stanicemi jsem nastínil a pro tento postup jsou objektivní a vážné důvody, které bych shrnul v několika bodech.

1. Zbrklost a neuvážené uspěchané jednání se nevyplácí.
2. Analogová nabídka není nafukovací a její kapacita nám žádným mávnutím kouzelného proutku nenaskočí a nezvětší se.
3. Na programy (a jejich ......

Nemohu nereagovat na vaší odpověď...
1. netvrdím, že kabelové televize brzdí digitalizaci, spíše naopak kabelové televize a satelit budou prostředkem jak pokrýt 100% územím novýma TV.
2.Úplně dobře tedy nechápu, když tvrdíte, že v analogu, kde je tak obtížné měnit programovou skladbu kvůli Vašim konzervativním účastníkům, chystáte zařazení TV GIMI, kde bude probíhat neustálé opakování jednotlivých relací a spíše nevyužijete Váš videotext (střídání TV Gimi a videotextu), jak to kdysi probíhalo v Kabel plus na jejich infokanále. Nebo proč distribujete (zkušebně) Publick TV, který po ukončení večerního vysílání filmů bude vytvářet za den jednu hodinu vysílání a tu stále ve smičce opakovat. Opravdu po těchto televizích je u nás zákazníků Elsat větší poptávka než po stanici Z1?
3.A pokud se mohu zeptat spíše ze zvědavosti, které volně na satelitu šířené stanice Vám poskytují vysílací nebo přímací zařízení, aby se podílela na nákladech s jejich šířením?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2008 9:45 am    Předmět: vochma Citovat

1. netvrdím, že kabelové televize brzdí digitalizaci.

Tvrdíte. Tedy lépe řečeno, tvrdil jste. Sice nepatrně jiným i slovy, ale tvrdil. A není to pravda, je to hloupost. Myslím, že mohu s klidným svědomím říci, že jsme naopak rozjezd různých nových stanic vždy podporovali a dle možností se snažili jim vyjít vstřít a zařadit je do nabídky. A je to tak v i v tomto případě, v případě nových stanic s kompenzačními licencemi. Ale nejde vždycky všechno hned a okamžitě.

2. když tvrdíte, že v analogu, kde je tak obtížné měnit programovou skladbu kvůli Vašim konzervativním účastníkům

Netvrdím. Netvrdím, že je to obtížné. Řekl jsem, že na programy (a jejich obsazení) v analogové nabídce jsou naši konzervativní účastníci (jichž je většina) velmi hákliví a jakoukoliv změnu nesou velmi nelibě. Což je pravda.
Co se týče TV GIMI, s vedením TV GIMI máme dlouholeté dobré vztahy a mnoho let úspěšně spolupracujeme v různých oblastech. Nyní jsme vedením TV GIMI byli slušně požádáni o laskavost, zda by z naší strany nebylo možné jim poskytnout kanál v analogové nabídce pro jejich připravovaný nový program. S tím, že my poskytneme modulaci a TV GIMI naopak na své náklady poskytne odbavovací zařízení pro tento program. Na tomto základě jsme se rozhodli jim vyjít vstříc. Což je dohromady úplně jiný, diametrálně odlišný přístup od toho druhého, typu „my chceme a vy musíte“. Na ten nikdo příliš neslyší.

Co se týče zkušebního šíření stanice Public TV, jak jste sám správně poznamenal, jedná se o zkušební, testovací šíření, nikoliv trvalého rázu. Public TV je v Č.B. šířen na tv kanálu E10, kde běželo dříve analogové HBO. Tento kanál měla většina účastníků (kteří si neplatili program HBO) zafiltrován a proto pro ně nebyl přijímatelný. Filtry jsou postupně z rozvodů demontovány, ale tato operace ještě není dokončena. A na tuto přechodnou dobu byl kanál E10 záměrně obsazen jiným programem, v tomto případě Public TV, protože tento v té době právě zahájil vysílání a jevil se jako dobrá alternativa pro toto přechodné období, aby zároveň byl otestován jeho obsah a jeho atraktivnost. Tudíž nikde není pevně dáno, že tento program musí zůstat a zůstane trvale v naší analogové nabídce. Naopak, je docela dobře možné, že bude po dokončení demontáže filtrů nahrazen právě programem Z1.
Mimochodem, jak to tak vypadá, z nových šesti držitelů licencí možná nakonec zůstanou jen tři (Óčko, Z1 a TV Barrandov), a to ještě když to dobře půjde. Óčko v nabídce máme již delší dobu, do analogu by se nám líbila i plnoformátová TV Barrandov (pokud začne vysílat a bude opravdu taková jak slibují) a se Z1 ještě uvidíme (viz výše). Takže žádné „blokování nových stanic“ ani nic podobného.

3. A pokud se mohu zeptat spíše ze zvědavosti, které volně na satelitu šířené stanice Vám poskytují vysílací nebo přímací zařízení, aby se podílela na nákladech s jejich šířením?

No, je to sice interní věc, ale myslím, že v tomto případě odpovědět můžu. Je pochopitelné, že tato participace na nákladech se týká spíše placených stanic, nicméně ne jen jich, volných taky.
Možná vás překvapí, že na počátku vysílání nám poskytla profi satelitní přijímače např. TV PRIMA. Prostě proto, že měla zájem si zvětšit pokrytí a sledovanost a její vedení tehdy chápalo, že je potřeba pro to něco udělat. Pokud si vzpomínám, přijímací zařízení poskytlo i tehdy satelitní Rádio Proglas, ze stejného důvodu jako Prima. Namátkou přijímače poskytla i dnes již neexistující tv stanice VTV (což je mimochodem dobrý příklad toho, jak mohou nové stanice dopadnout). Mám pocit, že nějakým způsobem se na zařazení podílelo i Óčko. Atd.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com