Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ČT2 - nekvalitní obraz

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2008 10:07 pm    Předmět: ČT2 - nekvalitní obraz Citovat

Dobrý večer. Mám problém s kvalitou obrazu stanice ČT2. Už asi dva týdny má tato stanice místy skoro nekoukatelný obraz. Zpočátku to nebylo pořád, ale občas ve večerních hodinách nebyl obraz příliš čistý, ale ještě to bylo koukatelné. Ale poslední týden pozoruji, že se ten obraz stále zhoršuje a dnes se to vygradovalo. Těšil jsem se, jak si vychutnám záznam divadelního představení Tři mušketýři z otáčivého hlediště v Českém Krumlově dnes večer, ale ten obraz mne opravdu doháněl k šílenství. Zvuk byl v pořádku, ale obraz byl katastrofální. Běhaly tam šikné pruhy, chvílemi to i trochu zrnělo, dokonce jsem měl chvílemi pocit, jako bych koukal na černobílou televizi, protože ten obraz postrádal barvy. To bylo prostě jen stěží koukatelné a dohánělo mě to k šílenství. A nepište mi, že to je chyba v mé televizi nebo v kabelech, protože všechny ostatní stanice byly bez jediné vady a měly čistý a kvalitní obraz, schválně jsem všechny stanice projel a tohle bylo pouze u ČT2. A jak píšu, u této stanice pozoruji zhoršení obrazu už asi dva týdny, ale dnes to bylo jednoznačně nejhorší. Prosím o vysvětlení a o co nejrychlejší zjednání nápravy. Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1444
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červenec 21, 2008 8:36 am    Předmět: Citovat

No tak program ČT 2 rozhodně v naší síti funguje normálně a bez problémů, čili v barvě a bez šumu a rušení, tedy standardně v mezích možností daných analogovým příjmem signálu z pozemního vysílače Kleť. Kvalita přijímaného signálu vzroste od září či října s přechodem na digitální šíření DVB-T celého paketu ČT, z nějž budeme programy ČT 1 a ČT 2 nabírat. Nicméně ve vašem případě zcela jistě nejde o plošný problém v síti, nýbrž nějakou lokální závadu v bytě, domě nebo na přívodu do bytu. Rozhodně netvrdím, že je to problém ve vaší televizi, nicméně jako první krok je vždycky na místě udělat kontrolu u sebe v bytě na svém zařízení - zkontrolovat naladění televize, ověřit signál na jiném televizoru, prověřit šňůry, konektory atp. Zdůrazňuji, že rozhodně není na místě uvažovat tak, že když jiný program jde normálně, že nemůže zároveň být lokální problém s jiným programem. Zdaleka ne všechny závady se projevují plošně ve všech pásmemech, na všech frekvencích a na všech programech. Jsou věci, které se mohou projevit jen v určitém televizním pásmu, frekvenčním pásmu nebo dokonce přímo jen na konkrétní frekvenci konkrétního kanálu konkrétního programu. Typickým příkladem zmíněného může být např. rušení od blízké STA (společné anténa), kde může být (a také často je) určitý tv kanál umístěn na stejné nebo blízké frekvenci jako tv kanál v kabelovce a při nedostatečném stínění rozvodů a nepříznivém umístění může dojít k vzájemnému ovlivnění a rušení, které se projeví např. interferenčními proužky, intermodulacemi, křížovou modulací atp. V případě rušení od STA k tomuto jevu občas dochází právě u programů ČT a Novy.

Pokud doma sám na nic nepřijdete, je na místě objednat si návštěvu technika v bytě a kontrolu měřicím přístrojem a případnou opravu. Kontakty a úřední hodiny jsou uvedeny na našem webu.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com