Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Ranní výpadky obrazu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt září 18, 2008 10:54 pm    Předmět: Ranní výpadky obrazu Citovat

Dobrý den. Mám jeden dotaz. Co máte proti seriálům od Jaroslava Dietla? Narážím na ranní výpadky obrazu v úterý a dnes (ve čtvrtek). V úterý vypadl na několik minut obraz zrovna během seriálu Dispečer, který vysílá v ranních hodinách ČT1. Tento seriál si nahrávám a díky výpadku obrazu nemám nahraný třetí díl. Ale to jsem ještě původně měl v plánu přejít mlčením, protože tento seriál přece jen není tak vzácný a na obrazovce se tak jednou za ty tři roky objevuje. Ale dnešek mne naprosto dorazil a nemohl jsem to strávit a nemohu to strávit ještě teď. Narážím na dnešní výpadek někdy kolem 9:45 hod, kdy běžel na ČT1 12. díl seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. Kdyby výpadek byl krátkodobý (dejme tomu tak jednu až dvě minuty nejdéle), tak to ještě skousnu, ale on trval téměř 20 minut, díky čemuž jsem nemohl vidět závěrečnou čtvrtinu seriálu! Tento seriál se objevil letos v televizi teprve potřetí za 24 let, před kterými byl natočen. Naposledy byl vysílán před 10 lety. Byl jsem nadšen, že se konečně objevil po dlouhých letech v TV a že si ho můžu nahrát a znovu zhlédnout. 11 dílů jsem měl nahraných kompletně a bez problému. A teď díky vám nejen že jsem neviděl závěrečných 15 minut předposledního dílu, ale ani to nemám nahrané a seriál tím pádem nemám kompletní. A v TV určitě zase dlouhé roky nebude. Takže se znovu ptám, co máte proti seriálům Jaroslava Dietla, když tento týden během nich vypadl obraz a místo toho bylo jen zrnění? V tuto chvíli jsem naprosto naštvaný a vytočený na nejvyšší možnou míru. Jak říkám, že se to stalo při seriálu Dispečer bych ještě rozdýchal, ale že se to stalo při Svatoplukovi a na celých 20 minut, to rozdýchat nemohu. Já platím nějaký poplatek a očekávám za to nějakou službu, a ne že během seriálu budu koukat na zrnění. Doufám, že mi to nějak rozumně vysvětlíte a že příští týden budu moci zhlédnout celý kompletní závěrečný díl Rozpaků kuchaře Svatopluka. Děkuji za vaši odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1444
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 9:09 am    Předmět: Citovat

Very Happy Váš příspěvek mě celkem pobavil, i když jste to asi neměl v úmyslu. Každopádně vás mohu ujistit, že nemáme vůbec nic proti Dietlům, Svatoplukům, jiným podobným dílům ani proti programu ČT 1. Analogové pozemní programy ČT 1, ČT 2 a NOVA jsou přebírány z pozemního analogového vysílače Kleť od začátku existence naší společnosti, jsou nabírány profesionální technologií Hirschmann a beze změny dále šířeny do kabelového rozvodu, pouze jsou převedeny z pásma UHF do VHF (běžná konverze jako v STA). A nějaké výpadky nebo poruchy jsou u tohoto zařízení a příjmu z 99,9% vyloučeny.

Takže z toho soudím, že pokud vyloženě v objektu HS nedošlo k nějakému výpadku napájení elektřinou (ale to by vypadla celá kabelovka), bude se spíše jednat o nějaké krátkodobé výpadky přímo na vysílači na Kleti, které by pravděpodobně mohly souviset s probíhajícími přípravami na digitalizaci na K 49.

Každopádně se za tyto výpadky omlouváme, i když jsme je nezpůsobili. Chápu, že u nějakých vzácnějších pořadů v TV to je nepříjemné, ale bohužel s tímhle opravdu nemůžeme nic dělat.
Od 30. 9. či 1. 10. přejde zdroj signálu ČT 1 a ČT 2 na digitální formát, tak by měl být jak technicky kvalitnější, tak snad i spolehlivější.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pintero



Založen: 3.3.2007
Příspěvky: 10
Bydliště: Vimperk

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 3:57 pm    Předmět: Rozpaky kuchare Svatopluka Citovat

DD,
kompletni serial Rozpaky... si muzete stahnout z http://tracker.cztorrent.net/
nahrava to jeden typek z iptv v dobre kvalite... Very Happy
_________________
Pintero - ten, co říká, jak to je.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
honza



Založen: 2.12.2006
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 8:20 pm    Předmět: Citovat

Freddy,já jsem taky sběratel těchto filmů a seriálů,ale na 12 díle žádný výpadek nemám a bydlím v Č.Bud.V případě zájmu Ti můžu tento díl vypálit a zaslat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 8:36 pm    Předmět: Citovat

Včera jsem ten příspěvek psal trochu s horkou hlavou, prostě mne naštvalo, že já 12 týdnů nahrávám a sleduji nějaký seriál a pak mi chybí 15 minut, u předposledního dílu. A jak říkám, tento týden to bylo jak u Dispečera, tak u Svatopluka, a takovéhle výpadky v ranních časech rozhodně nejsou výjimečné, už jsem je letos zaznamenal mnohokrát u stanic Nova, ČT1 či Markíza, a to i v době, kdy se Kleť ještě nepřipravovala na digitalizaci, takže z toho jsem usoudil, že už to nemůže být náhoda. Každopádně pokud nebyla chyba na straně Elsatu, tak se pochopitelně omlouvám, ale jak je tedy potom možné, že během třech dnů dvakrát během ranního vysílání vypadne signál a objeví se několikaminutové zrnění? Kdyby to bylo jednou, tak to pochopím, ale aby to bylo dvakrát, to už mi nepřijde jako náhoda...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
freddy



Založen: 23.3.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 8:41 pm    Předmět: Citovat

Pintero: Díky za tip, ale z netu absolutně nic nestahuji. Neumím to a jsem líný se to učit Smile

honza: Díky za nabídku, promyslím to a dám případně vědět soukromou zprávou Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1444
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 8:03 am    Předmět: Citovat

Ještě mě napadly dvě (tři) možnosti, jež by mohly být příčinou zmíněných krátkodobých dopoledních výpadků na adrese u Mr. freddyho.

1. V současné době probíhá na sídlišti Máj plošná výměna terciálních domovních a v některých případech i sekundárních zesilovačů za novější typy, za účelem zvýšení a zlepšení přenosových možností do budoucna.
Síť je tvořena tak, že ve většině případů je vždy pro dva vchody určen jeden domovní zesilovač. Po dobu jeho fyzické výměny za jiný kus pak pochopitelně dojde k vypnutí signálu, může to zabrat tak 10 - 15 minut. Ovšem zase - týká se to pak celé kabelovky, vypadne na tuto nezbytnou dobu veškerý signál, ne jen jeden program. A taky tato výměna se pro každý zesilovač provádí jen jednou, nikoliv opakovaně. Tyto výpadky jsou samozřejmě velmi nepříjemné, to jistě všichni chápeme, ale někdy se to udělat musí, tak se to dělá většinou dopoledne, kdy se nedívá tolik lidí, než abychom to dělali večer v primetime. Nehledě na to, že na zařízení je při výměně taky třeba vidět a to potmě nebo s těmi bludičkami před výtahem moc dobře nejde. A naši technici jsou taky jenom lidi a večer nebo v noci chtějí být se svými rodinami, tak se tyto práce na technologii provádějí přes den v pracovní době. Takže asi takto.

2. Pak je tu ještě druhá možnost - že si ve vchodě, kde je umístěn domovní zesilovač, nějaký "dobrák" z pro mě ne příliš pochopitelných důvodů hraje s jističi v rozvaděči v přízemí pro společnou spotřebu vchodu. Pokud někdo tyto jističe (mezi nimiž je i jistič pro kabelovku) shodí, nejde napájení do zesilovače a pak nejde pochopitelně ani kabelovka. To bohužel ale nijak neovlivníme, to je spíš v zájmu lidí v domě/vchodě takového záškodníka odchytit a třeba mu useknout pazoury nebo ho třeba oběsit na kandelábru před vchodem atp.

3. A konečně - občas se samozřejmě stane, že někde v teritoriu kabelovky v domovních rozvodech dojde na zařízení k nějaké poruše, kterou je pak nutno opravit - výměna dílu, nezbytné měření atp. Ale to se pak taky týká výpadku celé kabelovky, stává se to spíš výjimečně a hlavně ne opakovaně v jednom vchodě a ne jen pro jeden program, to ani nejde.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com