Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HD PROGRAMY
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st leden 13, 2010 11:05 am    Předmět: Citovat

Hmm, zdá se, že jsme si v jedné věci opravdu poněkud nerozuměli a došlo ke zmatení pojmů. Pokud jsem se v předešlých příspěvcích zmiňoval o občasném zakostičkování (zafragmentování) v programech NOVA HD, ČT HD či HBO HD, měl jsem na mysli skutečně jen a pouze občasné zakostičkování, a to ne celého obrazu, nýbrž jen určitého segmentu obrazu. A to navíc v poslední době už v podstatě jen u NOVA HD, nikoliv u ČT HD. S tím, že četnost je skutečně občasná, v žádném případě nikoliv třeba x-krát za minutu.
Výrazy jako "trhání" nebo "zamrzání"obrazu jsem považoval jen za alternativní výraz pro zakostičkování, které považuji opravdu za nepodstatnou prkotinu.

Z toho tedy plyne, že v žádném případě nemluvím o trhání nebo zamrzání obrazu v pravém slova smyslu! Na zařízeních, která máme pro příjem a kontrolu HD programů k dispozici, jak v kanceláři, zkušebně či u zaměstnanců v bytech, ať už TV s HD tunery nebo HD STB, nikdy a v žádném případě nedochází k trhání nebo zamrzání obrazu, natož ve zmiňované četnosti! To bych chtěl v každém případě zdůraznit. A z toho plyne jedna zcela zásadní věc - pokud na nějakém zařízení ke zmiňovaným jevům dochází (a ostatní SD programy - A i D jdou přitom normálně), pak se zcela stoprocentně jedná o již dříve nastíněnou dílčí nekompatibilitu firmware nebo hardware HD MPEG4 tuneru v televizoru, s HD signály, generovanými českými provozovateli HD programů (Nova a ČT). Bohužel špatná zpráva je, že v takovém případě my jakožto kabelový operátor nemáme žádnou možnost s tímto problémem něco udělat, protože to není v našich silách, jelikož programy do rozvodu odbavujeme korektně, na profesionální technologii a hlavně na stejné technologii jako ostatní (německé) HD programy, na nichž evidentně k těmto jevům nedochází. A to je vše, co k této věci mohu momentálně sdělit. Spíše bych doporučil se pídit u servisních zastoupení výrobců televizorů po aktualizacích firmware, které by mohly tyto potíže případně řešit.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: st leden 13, 2010 8:52 pm    Předmět: Citovat

for taipan: díky za odpověď, takže to vypadá že by bylo opravdu předčasné ty techniky sem tahat.

Jinak dneska jsem tu měl kámoše, který bydlí na Vltavě, já na Máji a též konstatoval že se na novu HD koukat nedá, kvůli onomu trhanému obrazu, tudíž i úplně jiná lokalita, tak mě napadá, jestli to nedělá pouze určitá značka, oba dva máme plazmu Samsung, takže je otázka, kdo má také podobný problém, jakou má značku TV.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: čt leden 14, 2010 8:08 am    Předmět: Citovat

Pro foto177: uvedené problémy s NOVOU HD mám na LCD Philips 32PFL7404H/12.
Pokusím se kontaktovat servisní centrum Philipsu, jestli to může být řešitelné dílčí úpravou firmware, ale protože se to týká pouze jednoho TV programu, dost pochybuju...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt leden 14, 2010 9:10 am    Předmět: Citovat

Kolega technik mi říkal, že v úterý byli u zákazníka taky s TV Philips (typ bohužel nevím), kde se projevoval tentýž problém (trhání), přestože měřicí přístroj prokázal, že kvalita signálu (úroveň i chybovost) jsou optimální.
Je mi to opravdu záhadou, hlavně vzhledem k tomu, že nikde na "kontrolních bodech" jsme se s tím zatím nesetkali - v kanceláři máme TV SONY s tunerem a druhou SONY bez HD tuneru ale s HD STB, doma mám SONY, kolega má JVC s HD STB, na HS mám HD STB a obyčejnou CRT přenosku, totéž na HS v Písku atd., ale trhání a zamrzání se nikde neprojevuje. Ale je fakt, že nikde nemáme k dispozici ani Samsung, ani Philips, takže ty nemůžu posoudit. Zatím bohužel poradit nedokážu...
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: čt leden 14, 2010 9:47 am    Předmět: Citovat

taipan napsal:
Kolega technik mi říkal, že v úterý byli u zákazníka taky s TV Philips (typ bohužel nevím), kde se projevoval tentýž problém (trhání), přestože měřicí přístroj prokázal, že kvalita signálu (úroveň i chybovost) jsou optimální.


Přesně tak, u mě když byli technici, tak měřením též zjistili že kvalita signálu je OK, problémem je to, že je tento "úkaz" dosti nevyzpytatelný, jeden čas to tímto stylem blblo loni (to jsem tam měl techniky), pak najednou vše v pořádku a nyní to takto blbne od začátku prosince, takže NovaHD je opravdu nekoukatelná, obraz se několikrát do minuty zastaví, je zajímavé, že ve stejné době se stejným způsobem zhoršila i ČT HD, ale ta je již cca 14 dní v pořádku. U zahraničních HD programů jsem zamrzání obrazu nezaznamenal nikdy. Ještě je zvláštní, že intenzita onoho zamrzání a trhání obrazu je mnohem větší od odpoledních hodin, než ráno.

Ještě mě napadá, zda by bylo řešením jak ověřit čím to je, zapojením HD set-top-boxu, jestli ale je možnost jej ve firmě krátkodobě jen za účelem onoho vyzkoušení zapůjčit, neboť ten co mám, není HD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
exit99



Založen: 18.3.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: čt leden 14, 2010 5:42 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,

jenom přidám, že u mě je vše v pořádku (SONY KDL 40W4000)

Pouze občasné kostičkování, ale to je zanedbatelné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2010 6:09 pm    Předmět: Potíže s NOVA HD Citovat

Ještě mě napadla jedna věc, jestli zhoršení příjmu NOVY HD (zasekávání obrazu) nesouvisí s uveřejněnou zprávou (cituji):
"Program NOVA HD v Č. Budějovicích
Lokalita: České Budějovice - kab. rozvod Č. Budějovice
Datum: 1. prosince 2009 09:00
Upozorňujeme naše účastníky v Č. Budějovicích, přijímacích program NOVA HD pomocí HD STB nebo televizoru s DVB-C HD tunerem, že došlo k dílčí změně vnitřních identifikátorů (audio a video PIDs) u tohoto programu, z technických důvodů.
Pokud některým účastníkům neproběhla na jejich přijímacím zařízení automatická aktualizace parametrů a program NOVA HD jim přestal fungovat, je potřeba jej znovu naskenovat do paměti přístroje. Pomocí automatického nebo manuálního ladění v menu zařízení. Vnější ladicí parametry programu zůstaly stejné – frekvence 418,0 MHz, modulace QAM 64, symbolrate 6900."
Zde diskutované problémy začaly totiž právě začátkem prosince 2009. Třeba se změnily některé parametry, které např. TV zn.Philips nezkousla...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2010 7:29 pm    Předmět: Citovat

To není úplně vyloučené. Změna PIDs souvisela s tím, že došlo ke změně zdroje signálu Novy HD - dříve jsme ji nabírali ze Skylinku, nyní z CS Linku. Protože jednak tam obraz vypadá líp (má detailnější strukturu) a zadruhé tato platforma přináší výhodu nabrat do digitální nabídky jedním přijímacím zařízením i další programy, které již šíříme (zatím jakožto test)nebo v budoucnu plánujeme šířit (MTV CZ, Nova sport, Sport 2 atp.).
Nicméně s tím nic nenadělám. Přijímací a odbavovací technologie je stále tatáž a vnitřní parametry uplinkovaného satelitního signálu jsou mimo naši kontrolu.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bruno



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2010 11:31 pm    Předmět: nova hd Citovat

Také jenom dodám-
u mě na Vltavě sony 40v5500 vše v naprostém pořádku.
Ps:dnes vyzkouším po půlnoci kočičky v HD Cool Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
j430



Založen: 25.12.2009
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2010 9:37 pm    Předmět: Citovat

Píši poprvé do tohoto tématu, mám televizor Samsung s DVBC tunerem a opravdu se každý den těším, že se opět večer podívám na opravdu kvalitní programy v HD kvalitě. Je pravdou, že programy zejména ČT1 a Nova někdy v prosinci a začátkem ledna vypadávaly, ale po změně dodavatele - CS link- je vše v naprostém pořádku. To, že jsem musel opět naladit veškeré programy a provést nové třídění, což trvalo asi dvě hodiny, se mi bohatě vrátilo v podobě velice kvalitního příjmu, nesmím to zakřiknout, v současné době analogové vysílání skoro nevyužívám. Již se těším na vysílání ze ZOH, za což patří poděkování i technikům Elsatu v jejich opravdu profesionálním přístupu. Surprised Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hujer



Založen: 28.12.2009
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: čt březen 04, 2010 5:37 pm    Předmět: Citovat

chtel bych zeptat jeslti je mozno sdelit rozsírené info
o nove zarazenych kanalech ARD HD a ZDF HD.

hlavne o jazykove mutace a rozliseni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá březen 05, 2010 8:29 am    Předmět: Citovat

??

Nerozumím - o těchto stanicích už bylo řečeno myslím vše potřebné a víc se toho imho sdělit nedá. Informace jsou jednak zde v tématu "ZOH Vancouver" a dále v našem Infoservisu Elsat zde:
http://info.elsat.cz/index.php?akce=view&id=452
http://info.elsat.cz/index.php?akce=view&id=458

A jazykové mutace? Jedná se o německé veřejnoprávní tv stanice - vysílají tedy pochopitelně v němčině a s nějakými jinými jazykovými verzemi se nejspíš nedá počítat.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: út březen 09, 2010 8:34 am    Předmět: Citovat

LTCB napsal:
Dobrý den,
v posledních dnech se mi v ČB zhoršil příjem NOVA HD i ČT HD, velmi často jsou scény "trhané" (zvlášť na NOVU se občas nedá koukat), "kostičkování" je přitom ku podivu méně než dříve... U ostatních HD programů (HBO) jsem to nepozoroval. Souvisí to snad se stále probíhajícím zkušebním provozem HD u našich dvou hlavních stanic, nebo mám špatně nastavenou TV?

Tento text z prosince 2009 naštěstí již neplatí, NOVA HD je nyní v naprostém pořádku i na mém TV Philips. Tímto bych chtěl poděkovat taipanovi i všem v ELSATU za změny, které k tomu zřejmě vedly. Z mé strany považuji předchozí rozsáhlou diskusi na toto téma za uzavřenou a věřím, že dobrá kvalita vydrží. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út březen 09, 2010 8:40 am    Předmět: Citovat

Jak už jsem psal v tématu "vedle", problém jak s kostičkováním na některých TV, tak s trháním na jiných, zřejmě nakonec vyřešila výměna CA modulu za jiný typ - bohužel 3x dražší Sad
No ale důležité je, že se to snad vyplatilo a tyto HD programy již budou fungovat bez potíží.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
atcr



Založen: 9.3.2010
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: st březen 10, 2010 9:43 am    Předmět: Citovat

Chci podekovat za tu Novu HD. Obraz je ted naprosto bez ruseni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com