Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Výpadek digitálních programů
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bruno



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2009 8:18 pm    Předmět: po opravě Citovat

Zdravím,
tak mi technici natáhli novej kabel a udělali zásuvku až u televize a všechny digi pakety makají na jedničku(až na jeden).
Aby to nebyla až taková pohádka,tak začala pro změnu blbnout nova hd v tom smyslu,že v pravidelných intervalech(cca 1min.)vypadne signál tak na 3sek.,takže se na to nedá dívat.Nevím jestli to má souvislost,nejde nova sport hd (píše-žádný signál) ze stejného paketu,ale vím že není v programové nabídce.Jde mi o to,jestli teď zrovna funguje v rámci testování?
Tak nevím,ale zase asi budu muset objednat technika,utéct z práce dřív,když déle jak ve tři nepřijedou,ale stejně si myslím že už ani snad nemůže být chyba u mě doma,když jsem zkoušel různé kabely napřímo ze zásuvky rovnou do telky a je to furt stejný.
Ještě jsem si vzpoměl na jeden poznatek.V analogovém signálu mi u některých programů,pomalu,zhora dolů běhají takové tmavší a světlejší široké pruhy.Před pár lety jsem tu samou závadu měl a dělal to nějakej zesilovač či co v rozvodech někde na chobě domu.Po výměně to zmizelo.Tak se chci zeptat,jestli to nemůže mít vliv i na tu frekvenci novy hd?
Děkuji za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
exit99



Založen: 18.3.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so květen 30, 2009 2:16 pm    Předmět: Citovat

Tak mám ten samý problém s NOVA HD a s výpadkama signálu jako má Bruno. Už jsem se bál, že budu muset měnit kabely, ale teď je vidět, že snad problém nebude u mě. Ta Nova začala takhle blbnout cca. ve čtvrtek 28.5. Děkuji tedy za info, kde by mohl být problém.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:22 pm    Předmět: Citovat

1. Nova HD výpadky - zatím nemám tušení.

2. Nova sport HD - momentálně v testu mimo provoz.

3. Pruhy u Bruna - jedná se o tzv. "brumm" - elektrický problém s uzemněním a vyrovnávacími proudy po kabelovém vedení nebo o problém se zdrojem v terciálním zesilovači. Obě příčiny jsou možné. Škoda, že jste na to kolegy neupozornil, když u vás byli Sad Nahlašte to našemu zákaznickému oddělení, uveďte, že máte v bytě či ve vchodě brumm a udejte adresu, aby to mohli prověřit.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
plhon



Založen: 8.5.2007
Příspěvky: 57
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: po červen 01, 2009 9:26 am    Předmět: Citovat

Ahoj. Nova HD - stejný problém, K.Chocholy Č.Budějovice. Nedá se na to dívat, taky jsem se bál, že budu muset měnit kabeláž, ale bezchybnost ANIXE a ASTRY HD mi říká, že bude chybičk asi jinde. Mě se nejdřív zastaví zvuk, asi za sekundu obraz zamrzne a pak za chvilku se to zase rozeběhne-. Je to však dost časté, tak raději koukám na klasiku, kde jsou poruchy vlivem přímu z velké dálky občas také, ale jde to unést.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
exit99



Založen: 18.3.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po červen 01, 2009 1:29 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
tak další, který má problém s Novou HD. Já taky bydlím K.Chocholy
Crying or Very sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po červen 01, 2009 3:32 pm    Předmět: Citovat

To stačí, není potřeba to dál hlásit. Problémy s dekódováním a výpadky způsobuje sama společnost Skylink, tím, jak neustále provádí různé změny a pokusy na satelitních transpondérech. Následně pak dochází k narušení datových toků a zpracování programů a multidekodingu na našich zásuvných kazetách. Programy pak zamrzají a dochází k úplným nebo částečným výpadkům a kazety je nutno ručně restartovat a pakety znovu načíst a nastavit správné parametry zpracování. Je to samozřejmě nepříjemné, ale bohužel proti tomu asi není obrany, dokud Skylink tyhle testy, změny a přesuny neukončí.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bruno



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po červen 01, 2009 5:28 pm    Předmět: Nova HD ok Citovat

Zdravím,
tak mi spadl kámen ze srdce,nemusím volat technika a Nova hd už máká jako víno.Děkuji Taipanovi za vyřešení.
S tím brumem to zatím řešit nebudu,na analog už moc nekoukám a je to vidět jen ve tmavých scénách.
Ještě jednou díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 1:40 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den, měl bych dotaz na vysílání Nova HD. Obraz soustavně několikrát do minuty na 1-3 vteřiny zamrzne, zvuk je OK. Ostatní HD programy jsou jak víno. V době návštěvy vašich techniků bohužel v televizi běžel nějaký starý film a problém se neprojevil (bohužel u následujícího pořadu již ano). Technici mi vyměnili rozbočovač ke druhé TV, změřili signál a vše se zdálo OK. Kabely jsou původní, co mám kabelovku od počátků vaší společnosti. Je zrada ve vysílání, nebo bude u mne a mám je znovu zavolat?
Díky za radu, Olda.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 2:19 pm    Předmět: Citovat

Tady je dobá rada drahá. S vysokou pravděpodobností se nejedná o nějakou závadu v pravém slova smyslu, a to ani u vás, ani u nás na distribučním zařízení. Spíše to vypadá, že jde o jakousi vzájemnou nekompatibilitu konkrétního HD signálu (v tomto případě Nova HD) s některými typy zařízení (ať satelitní či kabelové STB, tak televizory s DVB-C a HDTV tunery) a jejich firmware. Upřímně řečeno v současné době nevím, co by se s tím dalo smysluplně udělat.

Přikládám výňatek z rozhovoru s p. Glisníkem, ředitelem spol. Skylink, satelitního distributora mj. programu Nova HD, který se týká zmiňovaného problému:

Dotaz: Podle některých médií vám prý již brzy skončí vaše práva na Novu HD, uvažujete s jejím vysíláním i dále? Co způsobuje problémy (krátké výpadky či rozkostečkování) v jejím vysílání?

Odpověď: „Naše smlouva o spolupráci při vysílání Novy HD platí do konce letošního roku a neočekáváme, že by nebyla prodloužena do příštích let. Vysílání
TV Nova permanentně monitorujeme a naše měření neukazují nadstandardní chybovost datového toku. Kromě toho sledujeme Novu HD na třech typech HD přijímačů. Výpadky jsou různého druhu a s různou četností, a to v závislosti na typu přijímače i jeho firmware. To by ukazovalo na dílčí nekompatibility. Celý technologický řetězec distribuce TV Nova prochází obnovou a technické problémy z počátku vysílání se daří postupně odstraňovat.“

_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 2:30 pm    Předmět: Citovat

Dík za bleskovou odpověď. Nechám to tedy "vyvrbit", časem se uvidí Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 7:23 am    Předmět: Citovat

Ve spolupráci s firmou, která pro nás zajišťuje dodávky Set Top Boxů a dálkovou správu SASu (kódování a dekódování programů, autorizace a správa karet) připravujeme dálkovou aktualizaci firmware v HD STB typu CV-7000, stejně jako již dříve u standardních STB CV-5000. Nové verze firmware by snad mohly tyto problémy a nekompatibility odstranit nebo alespoň významně omezit. Jakmile bude dálková aktualizace připravena, budou zákazníci informováni obvyklými cestami, včetně způsobu provedení aktualizace.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 7:34 am    Předmět: Citovat

A ještě k těm Set Top Boxům obecně:

Obecně platí, že digitální Set Top Boxy, aŤ už kabelové DVB-C, pozemní DVB-T nebo satelitní DVB-S i jiná digitální zařízení nemají moc "rády" příliš rychlé přepínání programů a chaotické zbrklé přeskakování z jednoho programu na druhý. Boxy si pak do paměti nabafrují příliš mnoho povelů, které pak nestačí v rychlém sledu zpracovávat a následně po určité době na tuto situaci reagují tak, že buď úplně zamrznou nebo se hodně zpomalí a na povely reagují velmi pomalu. Box je pak nutné restartovat vypnutím či odpojením od sítě. U našich kabelových STB se toto stává jak u standardních boxů CV-5000, tak i u HD boxů CV-7000, u nichž se tato věc projevuje ještě výrazněji. Chtěl bych upozornit, že se nejedná o nějakou závadu STB, která by byla důvodem k reklamaci, nýbrž o obecnou vlastnost digitálních přijímačů, s níž je potřeba počítat a uživatelské ovládání STB tomu přizpůsobit - lapidárně řečeno na box příliš nechvátat a dát mu čas povely z DO korektně zpracovávat. Jinak hrozí přetečení a zatuhnutí STB, stejně jako u jiných počítačů (kterým digitální STB samozřejmě též je).
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 9:43 am    Předmět: Citovat

Dobrý den, tak mám přece jen dotaz, jestli se od včerejšího dne neudála nějaká změna, protože se mi od včerejška již zamrzají a kostičkují všechny digi programy, programy HD nejdou skoro vůbec (každou chvíli hláška žádný nebo slabý signál) a analogové programy jedním slovem hnus, skoro přes všechny běhají 2-3 světlé pruhy. Díky, Olda Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 9:52 am    Předmět: Citovat

Ještě bych doplnil, že televizorem to nebude, když to pustím přes set-top-box, je to ještě větší hrůza, půl obrazovky jen kostičky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 10:33 am    Předmět: Citovat

Ne, rozhodně se nejedná o nic plošného a žádná změna v síti nenastala. Vypadá to na nějaký kiks v bytě na signálovém propojení. Technici odpoledne zkontrolují pro jistotu domovní zesilovač a vy si projděte kabeláž doma. Pokud to nepomůže, objednejte si opravu v bytě. Závady v bytech zákazníků nemá smysl řešit přes Diskuzní fórum.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com