Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Výpadek digitálních programů
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
fofo177



Založen: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.B. M. Chlajna 7

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 12:26 pm    Předmět: Citovat

Dík za odpověď. Asi mám doma nějakého šotka škodiče, poněvadž nyní je obraz opět jak víno. Proto jsem se ptal zda není závada v centru, abych sem zbytečně vaše lidi nevolal. Tohle spravit bude asi problém, neboť tato "závada" se mi opakuje pořád dokola bez jakékoliv pravidelnosti ve stylu, dva dny to jde a den ne a takto je to stále dokola. No a samozřejmě když zavolám techniky, zákonem schválnosti se trefí zrovna chvíle kdy to šlape a nemají co zjistit. Evil or Very Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 12:52 pm    Předmět: Citovat

Jistě, to je obvyklý zákon schválnosti, že se závady nikdy neprojeví tehdy, když na ně přijede opravář. Ale tohle evidentně vypadá na nějaký renonc na přívodu signálu. Ač to tak nevypadá, stačí jeden jediný například uvolněný konektor, nebo třeba v konektoru zkrat stínění na střední vodič, třeba jen jediným drátkem z opletení a hned se to projeví tímto způsobem. Je třeba si s tím pohrát, všechno přezkoušet a většinou to člověk dříve nebo později odhalí, ale stojí to nějakou práci a čas.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Stanislav007



Založen: 1.7.2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st červenec 01, 2009 12:34 pm    Předmět: problém s digitálem v Písku Citovat

Dobrý den, mám takový problém s digitálními kanály. Všechny rakouské dig. programy jako MTV, NICK, RTL atd. nejdou, další a to HD kanály Anixe a demokanál Astra u nich se obraz "pouze" každých cca. 5 sekund rozpadá a aby to nebylo málo vypadávají, občas jdou, ale rozpadávají se všechny zbylé české programy, kromě Čtéček a Novy HD (u té se ztratilo logo HD-což je docela dobře) Very Happy. Ostatní zahraniční programy fungují jako lusk, ale k čemu mi je Al Jazeera, nebo nějaký "Mondo" ve fracouzštině. Musím tedy jet na analog. Nezdá se mi že by byl nějaký problém u mě, když třeba Nova HD s docela vysokým datovým tokem funguje dobře a relativně i ta Astra...vše to začalo tak nějak po těch bouřkách co teď byli..možná to je i počasím někde za humny...nevím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Stanislav007



Založen: 1.7.2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st červenec 01, 2009 8:53 pm    Předmět: Re: problém s digitálem v Písku Citovat

Stanislav007 napsal:
Dobrý den, mám takový problém s digitálními kanály. Všechny rakouské dig. programy jako MTV, NICK, RTL atd. nejdou, další a to HD kanály Anixe a demokanál Astra u nich se obraz "pouze" každých cca. 5 sekund rozpadá a aby to nebylo málo vypadávají, občas jdou, ale rozpadávají se všechny zbylé české programy, kromě Čtéček a Novy HD (u té se ztratilo logo HD-což je docela dobře) Very Happy. Ostatní zahraniční programy fungují jako lusk, ale k čemu mi je Al Jazeera, nebo nějaký "Mondo" ve fracouzštině. Musím tedy jet na analog. Nezdá se mi že by byl nějaký problém u mě, když třeba Nova HD s docela vysokým datovým tokem funguje dobře a relativně i ta Astra...vše to začalo tak nějak po těch bouřkách co teď byli..možná to je i počasím někde za humny...nevím

Tak už vše funguje jak má, tak nevím čím to bylo... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 7:43 am    Předmět: Citovat

Zdravím. Paket B na kanálu SE 25 s programy RTL byl v poruše, již byl opraven.
Paket na SE 36 s programy Anixe HD a Astra HD se rozpadal, protože na satelitu do tohoto paketu přibyl program ORF 1 HD (na nějž nemáme autorská práva) a tím zmátl nastavení filtru v příslušné vložce, která tento paket zpracovává. Též bylo již přenastaveno.
Do programu Nova HD logo HD patří, stejně jako do všech HD programů. Včera asi na Nově měli nějakou závadu, ale již je logo HD zpět.
Smíšený mezinárodní paket E na kanálu SE 28 je v nabídce pro lidi, kteří se učí cizí jazyky. Můžete si povšimnout, že paket obsahuje programy ve francouzštině, italštině, španělštině, portugalštině, němčině, turečtině a arabštině. V dalších paketech je kromě češtiny k dispozici i angličtina a ruština. Cizí řeči jsou potřeba a v naší malé zemičce je velmi záhodno se je učit.
A konečně - jak se můžete dočíst v jiných tématech, pozemní multiplex 2 s programy Nova 1 a 2, Prima 1 a 2 a TV Barrandov (kanál SE 32) ještě v našem kraji z Kleti nevysílá, nabíráme jej proto z vysílače Krašov pro Západočeský kraj, vzdálený přes 100 km. Signál je proto slabý, na hraně přijímatelnosti, bez signálové rezervy pro špatné počasí, proto při horších příjmových podmínkách občas kostičkuje. Horší podmínky jsou právě v těchto dnech, kdy často prší, jsou prudké bouřky a vzduch je nasycen vodou. Nicméně i tak si myslíme, než začne mux 2 vysílat z Kleti, že je lepší na tuto dobu aspoň takovýto signál než žádný.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Stanislav007



Založen: 1.7.2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 8:53 am    Předmět: Citovat

Tak teda děkuji Wink Jinak proti těm zahraničním kanálům nic nemám, ale raději mám CZ/SK. No jinak vše už je v pohodě, kromě zase te paket s Novou a spol., no jo budu si muset počkat do srpna. Jinak už jsem se lekl, že jsem nějak pokroutil kabel, protože mám novou telku/monitor Samsung 2333HD a má dokonce DVB-C tunner o kterém se nikde nedoočtete (pouze model s MPEG-4) a furt si ji natáčim po stole, k židli, k posteli. Zvláštní totiž bylo, že to začalo blbnut až jsem tu televizi měl otočenou k posteli a když jsem ji druhej den vracelo zpátky, tak už to u stolu nešlo, dal jsem to poté (zase k večeru) k posteli a fungovalo to, já už myslel že mě "jebne". Jak jsem si to ráno přečet a zkoušel to, tak zmiňovaný fígl je mýtus. Very Happy Stejně musím pochválit, že přes kabel chytim HD Wink , jak známej říkal, že takovej obraz chytíš jenom přes satelit a HDMI, že ten obyčejnej kabel nezvládá takovej dat. tok. Tu zelenou šňůru za pár Kč (minimálně 20m)táta protahoval zdma v paneláku (to bylo vrtání...nne to natáhnout venkem Very Happy) asi tak minimálně před 11lety jako nouzovej když byl někdo nemocnej, že se tam dotáhla malá Tv z kuchyni, asi to mělo svůj účel teď už skoro nemám proč vycházet z pokoje Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 1:44 pm    Předmět: Citovat

Nesmíte "známejm" všechno věřit. Většina lidí tomu prd rozumí, někde si něco přečtou nebo slyší v hospodě (to je úplně nejhorší ze všeho, ty slinty těch rozumbradů u piva) a pak míchají dohromady pátý přes devátý a hrušky s jabkama. Někdy jsou to bláboly, že člověku z toho vstávají zbytky vlasů na hlavě, zrovna včera jsem byl svědkem v poledne na obědě u vedlejšího stolu.

Relevantní informace najdete vždy na našich webech.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Stanislav007



Založen: 1.7.2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 6:03 pm    Předmět: Citovat

S vámy bych si rozuměl... Very Happy Je to tak, ale ten "známej" už se věnuje televizím dlouhou dobu a rozumí jim (nešla nám stará nádherná, černá, dřevěná Orava s PC: 25000Kč! před 15 lety, obraz měla jak lusk[dnes se vyrovnají tak HD kanály, Blueray...] a než se zahřála strašně šuměla a ujížděl jí obraz, rozebral to, kouk se a říká sežeň si nějakou gumovou hadičku cca. 5mm, třeba ze škodovky Very Happy, prohledali se starý krámy, někam to nasadil a bylo opraveno, jednoduchá blbost) ale je to "stará škola" tzn. CRT, analog...dnes když se rozbije LCD, tak se vymění celá "deska", panel, nebo rovnou celá TV. Já jsem spíše do počítačů, ale když jdu do nějakýho elektra, např. OKAY a na něco se jen tak zeptám, tak to co následuje potom mi trhá duši, když předčítaj špatně předčištěnej lísteček a řekne mi to má kontrast x:1 a když se člověk na poškádlení zeptá co ten kontrast ovlivnňuje.....noooo nooo ten obraz je takovej lepší....Very Happy, zvlášť když jdu třeba někam na jisto si něco koupit když je dobrá cena, lepší než na netu a mám o tom přečteno X stránek a něco se neshoduje s tim co si on myslí a já mu tu řeknu, tak má tutově pravdu on, až to začne teda balit k prodeji, tak deset minut luští návod aby zjistil že jsem měl pravdu a potom se u pokladny "omluví" ...měl ste pravdu...nejlepší jsu ale zarputilí zastánci něčeho....Apple je nejlepší, ale já potřebuju hrát, programovat a na viry mám antivir (kdyby byli MAcky rozšířený jako PC, tak jsou na nich viry taky). A mnoho dalšího, ale to by bylo na deset stran..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 7:42 am    Předmět: Citovat

OKAY jsou takoví "vietnamci" v elektronice. Nebál bych se tam koupit rádio, baterky, malou přenosnou CRT telku na chatu, možn á sporák nebo tak něco, ale rozhodně bych tam nekupoval velkou plochou televizi za desítky tisíc. To je nerozum. Všechno chce svý.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
exit99



Založen: 18.3.2009
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 8:05 pm    Předmět: NOVA HD Citovat

Dobrý den,

tak zase ten samý problém s Novou HD jako na začátku června - výpadky obrazu cca.každou minutu na 1 až 2 sekundy.

Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
plhon



Založen: 8.5.2007
Příspěvky: 57
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červenec 09, 2009 7:19 pm    Předmět: Citovat

Připojuji se, měl bych zájem i o HBO právě kvůli HD, ale jestli to bude jako NOVA HD??? Crying or Very sad javascript:emoticon('Crying or Very sad')
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Maras 84



Založen: 26.5.2007
Příspěvky: 30
Bydliště: Otavska 17. Ćeské Budějovice

PříspěvekZaslal: čt červenec 09, 2009 8:56 pm    Předmět: Citovat

HBOHD mame doma a jde bez problemu a pekny obraz a kvuli tem filmum co tam maji tak to stoji Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
plhon



Založen: 8.5.2007
Příspěvky: 57
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: pá červenec 10, 2009 2:16 pm    Předmět: Citovat

Maras 84 napsal:
HBOHD mame doma a jde bez problemu a pekny obraz a kvuli tem filmum co tam maji tak to stoji Very Happy


To bych byl rád, protože ta NOVA HD, prakticky kromě krátkého období v březnu nebo v dubnu zlobí pořád stejným způsobem, jako píše exit99. Každou minutu se obraz zastaví, po sekundě i zvuk, po dalších 1-2 sec. v tom lupne a jede dál. Mám nahraný koncert k narozeninám Karla Gotta právě z NOVY HD a tenkrát to bylo O.K. A teď začíná v testu ČT1 HD, některé kabelovky už ji přenáší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com