Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zkušenosti s lazením DVB-C
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Fanda



Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: so říjen 31, 2009 11:47 am    Předmět: Zkušenosti s lazením DVB-C Citovat

Ahoj jaké máte zkušenosti s lazením signálu kabelové televize na televizích různých výrobců?

Předpokládám ,že Taipan sem dá zkušenost s kdlw5500 Laughing

Jde mi o výběr televize na dvb-c ..nezakládám to jen pro sebe ,ale i pro ostatní ,kteří sem v budoucnu zavítají ,aby se mohli inspirovat vašemi poznatky a dojmy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so říjen 31, 2009 5:26 pm    Předmět: Citovat

Ladění televizorů SONY v digitálním i analogovém režimu je dlouhodobě bez problémů, jednoduché a intuitivní.
Televizory Samsung jsou už zdá se z hlediska použití DVB-C tuneru též bez problémů. Trochu nepraktické se mi zdá jen smíchání analogových i digitálních programů do jednoho seznamu a též jejich třídění je dost komplikované.
Televizory Panasonic a Philips s DVB-C tunerem jsou poněkud problematické (ze shodných důvodů), jejich naladění není úplně jednoduché a pro laiky. Více např. zde:
http://www.digizone.cz/clanky/panasonic-tx-p42g15e-s-dvb-t-dvb-c-a-dvb-s/

S dalšími televizory s DVB-C tunery aspoň u některých modelů (např. Loewe, Nokia, Sharp, Toshiba aj.) nemáme praktické zkušenosti, ani vlastní, ani zprostředkované.
A některé značky (např. LG) se k digitálním kabelovým DVB-C tunerům ještě ani nepropracovaly, což je ostuda.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Fanda



Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: so říjen 31, 2009 5:55 pm    Předmět: Citovat

No a o tom to je - je tady řady lidí a třeba sem názor daj.
K tomu LG ..to je ostuda ,když zrovna lg patří mezi největší prodejce.
Sony není špatná firma ,ale třída 4500 se nepovedla a 5500 je nedaleko LED tv a tam se to zdá taky zajímavé ..ostatně uživatelé i LED televizorů budou přibývat ,tak se tu objeví mozná i dojmy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: so říjen 31, 2009 6:31 pm    Předmět: Citovat

Jen bych podotknul, že neplatí rovnítko LED TV = lepší než LCD TV. I když je to někdy tak prezentováno.
Ptal jsem se známých (bývalých elsaťáků) v SONY Centru na interní poznatky se zkušenostmi zákazníků s LCD a LED obrazovkami (protože SONY dělá obě provedení a je možno je porovnávat) a bylo mi řečeno, že vyloženě záleží na subjetikvím dojmu a vnímání různých lidí s tím, že některým lépe vyhovuje podání LCD a jiným LED obrazovky. A podle toho si pak taky vybírají model, který si koupí. Takové ty údaje o dynamických kontrastech a podobné věci, to jsou jen reklamní triky bez nějaké rozumně vypovídající hodnoty. Mmch, nedávno jsem měl možnost porovnat obraz mé SONY a plazmy Samsung. Barevné podání imho tak stejně kvalitní, ale třeba podání černé měla Sonka podle mě znatelně lepší. Ale někdo to třeba může zase vnímat úplně jinak.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Fanda



Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: so říjen 31, 2009 8:50 pm    Předmět: Citovat

jj je to tak prezentováno ..co by mi ale víc vadilo ořezanost přípojných míst u led tv - konkrétně samsug.
Jinak se vidím spíš ve značkách Samsung +sony lcd 37" anebo panasonic 37" v plazmě ...lg z důvodů jež jsme už probírali.Tím nechci říct,že LG dělá špatné plazmy ..to ne naopak ,ale při mé situaci je jít cestou dvb-c.
Počkám na zkušenosti jiných uživatelů Vaší kabelové televize a uvidím ...
Do vánoc času dost Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne listopad 01, 2009 12:49 am    Předmět: Citovat

Počet přípojných míst, včetně škály analogových, byl limitní faktor, proč jsem se rozhodl dále nečekat a koupit televizi SONY. Mám doma ještě dost analogových hraček, které chci i dále provozovat a mám k tomu svoje důvody. Trend vypouštět a ořezávat analogové vstupy začíná být na televizním trhu silně patrný a málo platných by mi časem bylo třeba deset HDMI vstupů, když bych si analogovou elektroniku pak mohl vetknout kamsi. Nehledě na to, že 3 ze 4 HDMI vstup mám už obsazené taky. A jsem rád tomu, že na Sonce fungují všechny A i D vstupy korektně a bez nejmenších problémů.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bruno



Založen: 13.5.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: st listopad 04, 2009 7:19 pm    Předmět: dvb-c ladění Citovat

Připojuji se k taipanovi.
Moje sonka(40v5500)na elsatu+pc(hdmi)+věž+dvd/hdd(scart)+dvd(hdmi)+kamera(av)+kamera(hdmi)+mp4(usb)+foták+flash atd..
Všechno "připoj a hraj" bezproblémové,taktéž ladění mpeg2,4 i analog na jedničku.
Pro mě ideální lcd do paneláku s elsatem. Idea
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: pá listopad 06, 2009 2:51 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
taky jsem měl vybranou TV Sony (na základě zdejších diskusí KDL32W5500), ale po přeměření mé "díry" v obývací stěně by se mi tam na výšku o 1,5 cm nevešla... Takže volba padla na PHILIPS s úzkým rámečkem, který je podstatně nižší, mám typ 32PFL7404H/12. Při ladění se musí nastavit země Norsko, pak je všechno korektní, najde všechny analogové, digitální, kódované, HD i rozhlasové programy (mám kartu aktivovanou pro HBO a Rozšířenou nabídku), pouze to neskutečně dlouho trvá (cca 3/4 hod.). Zkoušel jsem nastavit jako zemi i Švédsko nebo Německo, všechny programy najde taky, ale v těchto případech nezobrazuje dobře české znaky v EPG (elektronickém programovém průvodci).
Rád samozřejmě uvítám zkušenosti ostatních majitelů LCD TV Philips.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út listopad 10, 2009 1:05 pm    Předmět: Pro zájemce - C. Budějovice, Písek, Vimperk Citovat

Nové aktualizační soubory pro aktualizaci software (firmware) Set Top Boxů Handan CV-5000 a CV-7000 HD byly dnes přidány do digitálního streamu na tv kanálu SE 29 (370,0 MHz), kde běží dig. paket HBO.

Kdo z majitelů těchto typů STB Handan má zájem o aktualizaci firmware ve svém STB, může si ji sám provést obvyklým způsobem: v položce Systémové informace - Aktualizace S/W vybrat Nastavení - User; Frekvence - 370,0 MHz; Modulace - 64 QAM; SR - 6900 a spustit aktualizaci.

Aktuální verze SW jsou V2.07CZ pro typ CV-5000 a V2.11CZ pro typ CV-7000 HD.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Miloslava



Založen: 24.7.2009
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 9:19 pm    Předmět: Citovat

Po zkušenostech s tv Panasonic,viz. můj příspěvek a Sony Bravia jsme nakonec zakoupili LCD TV SAMSUNG UE32B7000 LED a jsme moc spokojení. Naladění bez problémů a máme 67 digitálních programů a 34 analogových. Obraz je fantastický.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fanda



Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: ne listopad 15, 2009 7:07 am    Předmět: Citovat

Tvůj příspěvek jsem četl ,ale nikde není psáno o tvé zkušenosti se Sony .. můžeš sem dodat tu zkušenost ..předem děkuji.
O led tv jse taky uvažoval jediné co mi vadí je málo přípojných míst..
Viděl jsem panasonic 37"x10y v akci ..zelenožlutá mlha v třech krámech tak to asi není žádná náhoda ..jinak jsem viděl v Č.B. v sony centru sony 40w5500 ..pěknej kousek..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fanda



Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 41

PříspěvekZaslal: ne listopad 15, 2009 7:09 am    Předmět: Citovat

Ještě dotaz k té porci programů možná spíš na Taipana .. to vše naladím nebo je to součastí nějaké rozšířené nabídky?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 16, 2009 8:56 am    Předmět: Citovat

Ano. Pokud je televizor vybaven tím, čím být vybaven má (analogový tuner, digitální kabelový tuner DVB-C, HD tuner MPEG4), naladí všechny tyto programy, analogové i digitální. Z toho pouze dva digitální pakety X a Y (Rozšířená nabídka a Pay TV nabídka filmových kanálů) jsou digitálně kódovány a pro jejich příjem je nutný CA modul a smart karta Conax, všechny ostatní programy jsou šířené volně a nekódovaně.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
LTCB



Založen: 30.11.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 16, 2009 8:58 am    Předmět: Citovat

Pro Fandu - porce programů:
Pokud nepočítám duplikace (některé programy v digitálu i analogu, některé normálně i v HD), v současné době přijímám 84 programů + zvlášť připlácené 4 HBO a 8 Rozšířená nabídka = celkem 96 programů TV + 27 rozhlasových.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
plhon



Založen: 8.5.2007
Příspěvky: 57
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: po listopad 16, 2009 12:02 pm    Předmět: Citovat

Ještě jsem se chtěl zeptat Taipana. V poslední době mi u STB Handan 7000 poklesla úroveň signálu z původních cca 80% na přibližně 50%. Kvalita signálu je stále cca 97%. Vizuálně se zdá výt kvalita stejná. Jediná změna, která u mě v poslední době proběhla byla aktualizace firmware. Mylíte, že to mám nějak řešit? Díky za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com