Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ZOH Vancouver 2010 v HD rozlišení?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 284
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: ne leden 31, 2010 9:40 pm    Předmět: Citovat

No vidíte.

A já si vždy představoval, že HD(od slova High-definition)vysílání bude 1080p...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 9:09 am    Předmět: Citovat

Na základě čeho? Zkratka HD na základě slov High Definition podle mě nijak neimplikuje, že by HD znamenalo pouze 1080p. HD je imho v podstatě všechno co má víc než 576 PALových řádků. 1080p je pouze momentálně nejvyšší stupeň HD rozlišení, ovšem velmi náročný na přenosovou kapacitu na satelitu a tedy i na finance, takže v tomto rozlišení zatím vysílá jen velmi málo HD stanic a i HDripů na Internetu je v plném 1080p rozlišení jen málo.

Navíc v budoucnu stejně přijdou i další HD stupně v ještě daleko vyšším rozlišení než 1080p.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
hujer



Založen: 28.12.2009
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 6:59 pm    Předmět: Citovat

presne tak ...

jinak jen pro informaci, pred nejakou dobou sem slysel projev technika z Cesnetu, ktery se zabyva streamingem, a rikal, ze japonska statni TV vysila v rozliseni 8K ( predpokladam 8000 neco pixelu), coz je asi 4x HD, resp. 1080p Smile
a ze stream dosahuje až 100Mbit Smile
asi máme/máte co dohánět ..
jinak ripů 1080p uz není málo, jen se blbe schání a je to velká kapacita souboru Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 7:15 pm    Předmět: hujer Citovat

HDripů v 1080p říkám málo vztaženo k tomu, jaký segment filmů mě zajímá a především vzhledem k poměru k tomu, co mám na Popcornovi v 720p - odhadem je ripů v 720p tak 3-4x víc než v 1080p. Je ale pravda, že i v 1080p se toho dá sehnat už poměrně dost (relativně) a zlepšuje se to.
Objem 1080p ripu (až 15 GB) mě až tak netrápí, mám několik terabajtových disků a na ně se toho vejde dost.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
hujer



Založen: 28.12.2009
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: po únor 01, 2010 8:24 pm    Předmět: Citovat

tak to ano Smile ono kopice jich opravdu není, ale málo taky ne ..
mě připadá, že co vyjde na blue či HD-DVD, tak se celkem rychle z-ripuje ..

velikost byla spíse vztazena k tomu, ze protahnout to internetovou linku dá zabrat ..
napr. trilogie Pan prstenu (LOTR pro znalé Smile ), v 1080p a extended verzi to melo asi 48G .. tam je pak třeba lepší linka ..
ale zase zážitek stál za to Smile (mam 40" panel od samsungu)

jinak chci se zeptat nahraváš/te nejak HD z kabelovky a prehravas/te v popcornu ?
osobne vlastnim od vanoc eGreat, takze by se tyto info do budoucna hodilo. koukal sem na HD Topfield (model 7700 neco), ale primo v HD to nahravat neumi, resp. umi .ts, takze predpokladam ze obraz od-hádéčkuje, popr. zustane jenom rozliseni a kodek bude MPEG2

mam takovej pocit ze uz sme skoro OT Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: út únor 02, 2010 9:07 am    Předmět: Citovat

Ne, v HD nenahrávám nic. Nemá to pro mě smysl. Časem si možná pořídím kabelový HD STB s HDD a případně i satelitní HD STB s HDD na záznam HD pořadů, ale zatím to rozhodně není na pořadu dne.

Na HD ripy na Popcorna mám skvělý zdroj, který získá v podstatě cokoliv, takže nemusím odnikud nic stahovat. Ale mám od něj přísný zákaz cokoliv dále šířit, který musím respektovat.

Problém je ale čas. Filmy by byly, ale stihnu se podívat jen na zlomek z nich Sad
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com