Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Prima Family
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
scholy



Založen: 6.9.2009
Příspěvky: 13
Bydliště: Písek

PříspěvekZaslal: st prosinec 28, 2011 4:12 pm    Předmět: Prima Family Citovat

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli budeme novou primu sledovat hned od 1.1.2012 od 6.00. Díky scholy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: čt prosinec 29, 2011 10:10 pm    Předmět: Citovat

Nevím, nedokážu říct. Nová Prima Family nebude nic jiného než přejmenovaná stávající TV Prima na stejných pozicích. Problém je však v tom, že se změnou názvu signál této nové Primy změní jeden technický parametr - takzvané Service ID (SID). A neumíme s jistotou říci, jak se s touto změnou popere naše technologie pro překlad programu jak do DVB-C, tak do analogu, protože to nejde ani nijak nasimulovat. Buď to příslušné kazety zvládnou automaticky přežvejkat nebo bude nutný manuální zásah a přeladění. Navíc Prima si vybrala pro změnu tak blbý okamžik, kdy každý normální člověk po Silvestru spí, navíc v neděli. Takže prvního dopoledne uvidíme, buď to půjde nebo ne. Můj odhad je, že v digitální nabídce by nová Prima měla i nadále jít bez problémů a výpadku, v analogu je to tak 50 : 50. Pokud to nepůjde, v ČB se to pokusím ručně udělat v neděli odpoledne, až se vzpamatuju po Silvestru, ostatní města až v pondělí, případně v úterý. Jsme taky jenom lidi, a je to jen televize a nejde o život.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
marcel



Založen: 24.3.2007
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 11:50 am    Předmět: Prima Citovat

Ti Primáci jsou vážně mameluci, změna parametrů na Silvestra, tomu se může jeden jenom smát..Smile

A jak to vypadá s Primou HD v ČK?
---------

miroo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
saix



Založen: 16.2.2011
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 12:59 pm    Předmět: Citovat

No koukám, že Prima Family HD běží na původním kanálu, stejně jako analogová verze. Ale verze překládaná do DVB-T vysílá na původní frekvenci monoskop.

Naštěstí jsem tu DVB-T verzi našel na jiné frekvenci, takže ji na televizích bez české normy DVB-C naladím místo té původní. Tak jen doufám, že mi ty kanály po nové roce zase neprohodíte Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
saix



Založen: 16.2.2011
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 1:00 pm    Předmět: Citovat

PS: Zapomněl jsem uvést, že se jedná o Písek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
saix



Založen: 16.2.2011
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 2:20 pm    Předmět: Citovat

Tak ještě upřesním (škoda, že nejdou příspěvky editovat). Není to jiná frekvence. Je to stejný paket, ale jsou v něm jak původní Prima s originálním primáckým monoskopem, tak nová Prima Family.

Takže je třeba načíst paket znova a prohodit pozice kanálů.

To samé platí pro DVB-C verzi ne-HD verze kanálu. HD verze se prohodila automaticky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Emrys



Založen: 1.1.2012
Příspěvky: 3
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 3:10 pm    Předmět: Citovat

V CB také vše proběhlo v pořádku kromě DVB-C TV Prima (non-HD), místo které běží barevná duha s informací na nutnost přeladění.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
feeta



Založen: 11.1.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Týn nad Vltavou

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 5:01 pm    Předmět: Citovat

V Týně ukazuje jak analog tak digitál duhu s informací o nutnosti přeladit. Při pokusu o nové naladění DVB-C – PAKET CZ - A - SR 3 (130,00 MHz) se najde pouze PRIMA s duhou, Prima family nenalezena. Zřejmě bude potřeba ruční pomoc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marcel



Založen: 24.3.2007
Příspěvky: 33

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 6:34 pm    Předmět: Prima Citovat

V ČK to samé........
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 7:36 pm    Předmět: Citovat

Prima Family - momentální situace:

1. Na satelitu Astra 3 zvolil operátor nejlepší možné řešení - změnu tzv. "střihem", tzn. přepsal SID Primy na upliku na satelitní transpondér. Na pozici původní TV Prima je nyní Prima family, SID je stejný => pro uživatele a jejich přijímače se nic nezměnilo a vše funguje beze změny. U nás v kabelovce se toto týká Primy Family v analogové nabídce v rozvodech Č. Budějovice a Písek, kam se Prima (Family) do analogu nabírá a konvertuje ze satelitního signálu.

2. Naopak v pozemním signálu DVB-T zvolila Prima to nejhorší řešení jaké mohla. Místo aby stejně jako na satelitu udělala změnu střihem a na původní pozici přepsala stávající SID, vytvořili novou virtuální předvolbu, čili Prima je teď v multiplexu 2 dvakrát - původní TV Prima s barevnými pruhy a nápisem o ukončení a dále nová Prima Family. To je ovšem řešení, s nímž si konverzní kazety v žádném případě samy automaticky neporadí a je proto nutný manuální zásah. V Č. Budějovicích jsem provedl změnu nastavení osobně dnes odpoledne a vše zde již funguje jak má. V Písku analogová Prima Family, Prima HD a P. Family v DVB-T fungují normálně, P. Family v DVB-C bude fungovat zítra, až písecký kolega provede změnu nastavení.

Ve Vimperku, Krumlově a v Kaplici se mi podařilo naše spolupracovníky nanavigovat po telefonu a změnu nastavení též úspěšně provedli, čímž by v těchto městech měla Prima Family již opět normálně fungovat jak v analogové podobě na původní pozici, tak v digitální DVB-C podobě.
Zbývá Týn a Trhové Sviny, kam bohužel dnes nemám koho osobně poslat, takže tímto se omlouváme, ale v těchto dvou městech půjde Prima Family až zítra. Chápu, že je to nepříjemné, ale jak už jsem předeslal, je to pořád jen televize, jedná se o jeden program a nejde o život.

Upozorňuji důrazně, že v digitální podobě v DVB-C paketu A na kanálu SR3, resp. SR4 (Vimperk) se i po přenastavení Prima Family automaticky neobjeví v paketu na původní pozici - převolbě na STB či televizoru! Důvodem je výše zmíněná skutečnost, že Prima místo změny "střihem" v pozemním DVB-T signálu na rozdíl od satelitu zařadila do muxu 2 defacto jakožto nový, šestý program. Je tedy potřeba využít buď automatické aktualizace programů (STB Handan a televizory s DVB-C) - Prima Family se pak přidá jako nový program na konec seznamu převoleb a přesunout ji na správné místo, nebo u STB Kaon box znovu naladit, aby Prima Family přibyla do seznamu programů.

Prima HD v Krumlově - viz informace zde:
http://www.elsatnet.cz/forum2/viewtopic.php?t=401
Situace se mezitím změnila v tom, že technologie již dorazila. Nyní ji musíme správně zkompletovat, naladit a otestovat a následně ji nasadíme do rozvodů a nové programy zprovozníme.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Emrys



Založen: 1.1.2012
Příspěvky: 3
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: ne leden 01, 2012 9:10 pm    Předmět: Citovat

citace:
V Č. Budějovicích jsem provedl změnu nastavení osobně dnes odpoledne a vše zde již funguje jak má. ...


Můžu potvrdit - v Budějicích již běží i digitální Prima Family (PAL). Po ručním přeladění DVB-C na frekvenci 130 MHz/64/6900 se vedle původní TV Prima s monoskopem objevila nově i Prima Family.

Ostatní verze - analogová a DVB-C HD fungovaly již od rána.[/quote]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1443
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po leden 02, 2012 6:36 pm    Předmět: Citovat

K dnešnímu večeru by Prima Family měla již být plně funkční ve všech našich rozvodech/městech v analogové i digitální podobě.

Zítra ráno se ještě pokusím napsat nějakou krátkou kuchařku, jak postupovat při naladění Primy Family v digitální DVB-C podobě, jelikož po zprovoznění se v paketu tváří jako nově přidaný program. Umístění na stejné místo/pozici/předvolbu beze změny (jako v analogu) nebylo v digitálu vzhledem k charakteru signálu technicky možné.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
stani



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 284
Bydliště: Č.Budějovice

PříspěvekZaslal: po leden 02, 2012 7:43 pm    Předmět: Citovat

Tak ta Prima pořád v analogu (DVB-T) nejede. Na předvolbě 4 mě to pořád hlásí "Kanál není instalován". Totéž bylo cca jeden den i u Novy - ale ta je dnes už v pořádku.
Sice je v této analogové kabelovce i jiná Prima(tak jako ostatní volné kanály), ale obrazová kvalita je horší, než-li u těch co jsou přijímány z DVB-T.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jardas



Založen: 2.10.2009
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: po leden 02, 2012 9:18 pm    Předmět: Family Citovat

Family jde dobře, bohužel mi spadla celá rozšířená nabídka. A já se tak těšil na Winter Classic. Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
feeta



Založen: 11.1.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Týn nad Vltavou

PříspěvekZaslal: po leden 02, 2012 9:21 pm    Předmět: Citovat

Mohu potvrdit - v Týně teď běží Prima family jak v analogu tak v digitálu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com