Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kvalita signálu Sport2 HD - Tým

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
HCD



Založen: 1.3.2016
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2016 10:23 am    Předmět: Kvalita signálu Sport2 HD - Tým Citovat

Dobrý den, program Sport2 HD se již cca měsíc v Týně (sídliště Malá Strana) nedá sledovat - obraz neustále kostičkuje nebo se zasekává. Všechny ostatní programy na KT fungují bez problémů. Prosím o kontrolu. Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2016 8:24 am    Předmět: Citovat

Program Sport 2 HD je v pořádku, aktuálně ho sleduji v kanceláři na dvou TV současně - starší SONY a úplně nová smart TV Samsung a program běží bez nějakých výpadků.

Potíž je ale v tom, že současně máme zjištěno, že na některých konkrétních typech zařízení (STB a TV) se vámi zmiňované jevy skutečně objevují. Konkrétně máme toto ověřeno na starším typu STB Handan CV 7000 HD. Příčina ale bohužel není známa, buď se jedná o nedostatečný výpočetní výkon některých zařízení, která datový tok programu v reálném čase nestíhají korektně zpracovat, nebo jde o firmwarovou nekompatibilitu. Program Sport 2 HD už nějakou dobu prochází při zpracování dodatečnou úpravou v tom smyslu, že původní surový signál ze satelitu měl veliké rozpětí bitrate se špičkami až někam na 28 Mb/s, což bylo zcela neúnosné. Proto Sport 2 HD nyní prochází přes transkodér, který datový tok zpracuje a zarovná na pevnou hodnotu tak, aby ve výstupním QAMu nedocházelo při špičkách k přetékání. A tento upravený signál pravděpodobně pro některá zařízení je náročnější ke zpracování. Žádné řešení kromě případné aktualizace firmwaru v TV však není k dispozici, signál bez transkodéru do našeho rozvodu pouštět nejde.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
HCD



Založen: 1.3.2016
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: st srpen 24, 2016 8:59 am    Předmět: Citovat

Díky za odpověď - i když mě moc nepotěšila protože mám právě STB Handan CV 7000 HD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p_a_c_o



Založen: 24.8.2016
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: pá srpen 26, 2016 10:14 am    Předmět: Citovat

Měl bych jenom drobný dotaz ke Sport 2 HD. Jak poznám, jestli koukám opravdu na HD verzi programu, když u loga HD není. To už ho tam přestali dávat nebo je někde chyba? Very Happy
Stejně tak Super Tennis nemá u loga HD a obraz mi občas přijde jako že HD není. Stejně tak zápasy KHL na Sport2 HD nevypadají, jak by podle mého měly a jak dříve vypadaly. Díky za odpoveď.
Jo a jsem na rozvodu na Máji v Č.B. a televize Sony Bravia Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
taipan
Moderátor


Založen: 22.11.2006
Příspěvky: 1442
Bydliště: České Budějovice

PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2016 9:02 am    Předmět: Citovat

Jak už jsme tady před časem v nějakém tématu probírali, provozovatel programů Sport 1 a Sport 2 už nějakou dobu považuje HD vysílání za standard, proto označení HD už ve svém logu neuvádí (stejně jako někteří další zahraniční vysílatelé). Rozdíl mezi SD a HD verzí se tedy pozná pouze podle kvality obrazu. A to ještě jen u některých pořadů - tedy u těch, které jsou nasnímány a zpracovány v nativním HD a nejedná se pouze o upscaling SD vysílání.
To se týká i programu Supertennis HD. Pokud je přebíraný signál přenosu z nějakého turnaje pouze v SD rozlišení, vždycky to bude poznat, protože upscaling SD --> HD z SD signál nikdy pořádné HD neudělá.
_________________
taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com